MARTOR SURPRIZA! Fostii sefi ai Politiei Timis, cercetati de DNA pentru abuz in serviciu, intentioneaza sa-l cheme in apararea lor pe inspectorul general al Politiei Romane, chestorul sef Petre Toba

petre-toba-impact

Dupa ce, saptamana trecuta, Tribunalul Timis a decis inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu controlul judiciar in cazul fostilor sefi ai Politiei Timis, Sorin Muntean si Florin Bolbos, o cerere de similara de inlocuire a masurii preventive a facut si fostul sef al Politiei Rutiere, Marcel Craciunescu.


Doar ca, de aceasta data, presedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, nu a fost la fel de binevoitoare cu politistul acuzat de coruptie si a amanat solutionarea acestei cereri cu o saptamana, respectiv pentru data de 14 aprilie.

Motivul acestei amanari, care-l obliga pe Craciunescu sa-si petreaca cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii, Pastele, in arestul Politiei Timis, este unul cat se poate de ciudat: procurorii DNA au uitat sa aduca in instanta dosarul de urmarire penala, pentru a-l atasa la cererea inculpatului. De altfel, presedinta Tribunalului Timis – cea care, in urma cu trei luni, a admis cererile de arestare preventiva facute de anchetatori in cazul tuturor inculpatilor din dosarul Politiei Timis – i-a atras atentia procurorului DNA, Lavinia Macovei, ca ar cam fi cazul sa vina cu dovezi solide in acest dosar, pentru ca arestarea s-a produs fara evaluarea informatiile clasificate, in asteptarea unor probe irefutabile ale vinovatiei politistilor.

craciunescu_impact

 

De altfel, daca in cazul lui Marcel Craciunescu lucrurile sunt, oarecum, clare, acesta fiind acuzat ca a cerut de la subordonati bani pentru finantarea PSD si jante auto de ziua sa, in cazul lui Sorin Muntean, fostul inspector sef, si Florin Bolbos, fostul inspector sef adjunct, lucrurile nu stau la fel de clar, in sensul ca anchetatorii inca nu au reusit sa adune probe relevante care sa justifice masura arestarii.

“Pana in prezent au fost audiate peste 300 de persoane, procurorii sperand sa descopere vreo urma de trafic de influenta sau primire de foloase necuvenite, care ar fi inchis cercul acuzatiilor in cazul lui Bolbos si Muntean. Deocamdata, nu se profileaza astfel de acuzatii la adresa celor doi, ceea ce inseamna ca, incet, incet, se profileaza semnele unui abuz sau a unei arestari la comanda. Este posibil ca acuzatiile impotriva celor doi sa fie dinamitate si de chemarea la bara, in calitate de martor, al sefului Politiei Romane, chestorul sef Petre Toba, cel care a semnat, de fapt, ordinul de mutare al agentului de politie din Recas la Lugoj. In plus, daca ar trebui arestati toti sefii de inspectorate de politie din tara pentru vina de a fi raspuns solicitarilor presedintilor de consilii judetene, care sunt conducatorii de factori ai Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, atunci Politia Romana n-ar mai avea niciun inspector sef in functie”, ne-a declarat unul dintre avocatii angajati in dosarul Politiei Timis. (G.I.)

 

Leave a Reply