MINISTRUL DE INTERNE, IN ATENTIA DNA! Vicepremierul Gabriel Oprea este acuzat de inselaciune, fals, abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat! VEZI cine face aceste acuzatii si in ce context s-au produs faptele!

Gabriel_Oprea

Vicepremierul Gabriel Oprea a ajuns in vizorul procurorilor anticoruptie, dupa ce un fost partener de afaceri, din urma cu aproape 20 de ani, a facut o plangere penala in care-l acuza de inselaciune, abuz de incredere, fals, abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat.


Plangerea lui Julian Rosengren, cetatean roman si suedez, s-a plimbat pe la mai multe unitati de parchet, procurorii preferand sa-si decline competenta decat sa investigheze un membru al Guvernului Romaniei. In anul 2010, Julian Rosengren i-a trimis lui Gabriel Oprea un fax, in care il acuza ca, in vreme ce el avea probleme cu legea si se afla in inchisoare, actualul vicepremier i-a preluat ilegal firma si bunurile.

„Nu doresc sa insirui restul marilor vanzari, care ma duc cu gandul la afirmatiile tale publice despre coloana vertebrala, moralitate sau integritate. E ceva penibil si se insiruie intr-un lant care incepe de la Mercedesul cumparat de mine, trece prin amaratul acela de televizor din vremea cand te vaitai ca nu ai si prin spatiul de la parterul blocului «tau» din Calea 13 Septembrie pentru care s-au chinuit multi, trece printre masinile mele ajunse la prietenii tai si ajunge unde? La primul miliard facut din spatiile de pe Str. Tina Petre nr. 5, care au fost pietre de consolidare ale «onoarei» de care vorbesti”, il acuza Rosengren pe Gabriel Oprea, intr-un mesaj trimis prin fax.

Julian Rosengren a facut public continutul acestui document, insa Gabriel Oprea nu a dat nici pana acum detalii concrete cu privire la acuzatiile aduse de acesta. Vicepremierul nu a precizat in ce context l-a cunoscut imediat dupa Revolutie pe Julien Rosengren, pe vremea cand el era maior. Gabriel Oprea nu a explicat niciodata de ce s-a asociat in 1993 cu Rosengren, artizanul unei fraude de 700 de milioane de lei vechi privind importul a 20 de milioane de tone de pacura pe banii Armatei – pentru care, de altfel, Rosengren a fost condamnat la inchisoare. Totodata, vicepremierul nu a dat un raspuns concret acuzatiilor lui Rosengren, respectiv daca i-a preluat sau nu firma cand acesta din urma era privat de libertate si daca i-a preluat sau nu – si in ce modalitate – spatiile comerciale, pe care ulterior le-a vandut.

In plangerea adresata DNA in decembrie 2014, Julian Rosengren arata ca in timp ce el era arestat preventiv si, ulterior, condamnat, Gabriel Oprea a profitat de situatie, si din asociat in firma s-a transformat in administrator, apoi a vandul spatiile comerciale fara acordul partenerului sau.

julian_rosengren2

„Am motive serioase sa afirm ca Oprea Gabriel era in absoluta cunostinta de cauza, ca urma ca impotriva mea sa fie luata masura arestarii preventive. Astfel, in mai multe ocazii, mi-a propus direct sau prin intermediari sa imi asigure iesirea din Romania, dar de fiecare data am refuzat acest lucru, avand convingerea ca procesul juridic va fi unul corect, insa m-am inselat si la data de 13 aprilie 1993 am fost arestat preventiv. Desi in cauza respectiva s-a instituit, de catre organul de cercetare penala, masura sechestrului asigurator, spatiile mentionate care fac obiectul acestei plangeri nu au facut parte din bunurile asupra carora s-a aplicat aceasta masura. Astfel, prin manopere frauduloase, fals si uz de fals, inselaciune si abuz de incredere, dar si prin complicitatea notarului Saimovici Ilie si a altor persoane necunoscute, numitul Oprea Gabriel aplica o forma de autenticitate acestor acte private, le acorda numar de inregistrare fara a le inregistra undeva si, desi privesc tranzactii diferite, aceste inscrisuri primesc acelasi numar de inregistrare ,,89bis” din aceeasi data respectiv 12 martie 1993. Aceasta, evident, in absenta vreunui act care logic ar fi trebuit sa poarte numarul 89. Mai mult decat atat, le da si o forma legalizata, prin complicitatea numitului Saimovici Ilie, care in ceea ce priveste autentificarea identitatii si prezentei mele in fata lui, foloseste datele de identificare luate dintr-un act de identitate al meu. Actul de identitate era insa furat, anulat si fara valoare juridica la acea data asa cum reiese si din dovada de la Politia suedeza. Ulterior acestei manopere frauduloase, numitul Oprea Gabriel impreuna cu Sanda Oprea opereaza o serie de modificari in structura actionariatului SC Romline Trading SA in lipsa oricaror puteri sau autorizari din partea mea, ca actionar majoritar. Ca rezultat, numitul Oprea Gabriel, impreuna cu Sanda Oprea, reuseste sa instraineze aceste spatii la un pret considerabil catre SC Bancpost SA si, prin manopere frauduloase, sa isi insuseasca suma rezultata din aceasta vanzare frauduloasa”, se precizeaza in plangerea adresata procurorilor de catre Julian Rosengren. (V.E.)

 

Leave a Reply