MITA LA PARTID! Deputatul Ion Raducanu atrage atentia ca in spatele actelor prin care o persoana imprumuta un partid, se pot ascunde tentaculele coruptiei! „Se creeaza suspiciunea rezonabila de dare de mita!”

raducanu_impact

Presedintele UNPR Timis, Ion Raducanu, pare extrem de preocupat de metodele de  finantare a partidelor politice, fiind un adversar declarat al creditarilor pe care o persoana fizica sau o firma le poate face la adresa unui partid.


„Trebuie sa lamurim chestia asta, cu posibilitatea legala ca o persoana fizica sau o firma sa poata acorda imprumuturi unui partid. Ce-i cu prostia asta? In acest fel se creeaza o suspiciune rezonabila, dupa cum le place procurorilor sa spuna, de dare de mita! Eu asa vad lucrurile! Mai mult, se creeaza conditiile ca o persoana fizica sau o firma, care au imprumutat o formatiune politica in campania electorala, sa puna presiune pe acel partid, pe reprezentantii acelui partid aflati in diverse demnitati publice”, a precizat Ion Raducanu intr-o emisiune televizata la B1TV.

Reamintim ca alegerile parlamentare din decembrie 2012, cand a prins un mandat de deputat pe listele USL, Ion Raducanu s-a aflat printre finantatorii de seama ai USL, cu 103.300 lei, fiind intrecut doar de Daciana Sarbu, cu 150.000 de lei, insa devansandu-l pe   Ben-Oni Ardelean, care si-a permis doar o donatoe de 98.000 de lei.

Potrivit articolului 5 din Legea privind finantarea partidelor politice, donatiile primite de un partid politic de la o persoana fizica, intr-un an fiscal, pot fi de pana la 200 de salarii de baza minime brute pe tara, in timp ce donatiile ce pot fi primite de la o persoana juridica pot fi de pana la 500 de salarii de baza minime brute pe tara. In anul fiscal in care au loc mai multe scrutine, donatiile de la o persoana juridica pot fi de pana la 1000 de salarii de baza minime pe tara. (G.G.)

One thought on “MITA LA PARTID! Deputatul Ion Raducanu atrage atentia ca in spatele actelor prin care o persoana imprumuta un partid, se pot ascunde tentaculele coruptiei! „Se creeaza suspiciunea rezonabila de dare de mita!”

  1. Cooperaţia din Timişora a produs după Revoluţie oameni putrezi de bogaţi. Donaţia social-democrato-unepreistă a dlui Răducanu înseamnă salariul unui absolvent de medicină sau profesor debutant pe vreo…10 ani! Vorba moţului Ciama: “Munţii noştri aur poartă, noi umbăm din poartă-n poartă!” Ciocoii vechi şi noi…

Leave a Reply