Unde-i averea “Elefantului”? Fostul patron al clubului Poli Timisoara va fi executat silit pentru o datorie la buget de peste 35 de milioane de euro! Autoritatile statului au demarat procedurile de depistare a conturilor si proprietatilor din strainatate!

POLI TIMISOARA-GLORIA BISTRITA ETAPA 1 CAMPIONAT 2009-2010

Condamnat la 12 ani de inchisoare in Dosarul RAFO, fostul patron al clubului Poli Timisoara, Marian Iancu, este unul dintre greii fotbalului romanesc ajuns dupa gratii pentru fapte penale care au provocat un prejudiciu imens bugetului de stat.


Este vorba despre 1.356,5, adica peste 35 de milioane de euro, suma ce reprezinta nu mai putin de 10% din totalul creantelor pe care ANAF trebuie sa le recupereze de oamenii de afaceri condamnati la inchisoare pentru evaziune fiscala si spalare de bani. In conditiile in care proprietatile “Elefantului” din tara nu acopera nici pe departe aceasta datorie la bugetul national, autoritatile statului au demarat procedurile pentru descoperirea conturilor si bunirilor imobile ale lui Marian Iancu din strainatate.

“Oficiul National de Prevenire a Criminalitatii si Cooperare pentru Recuperarea Creantelor provenite din Infractiuni a transmis cereri catre mai multe state in vederea identificarii conturilor bancare, a bunurilor mobile si a celor imobile apartinand inculpatului Marian Iancu, cererea de comisie rogatorie internationala activa putand fi formulata dupa primirea acestor relatii si a identificarii cu exactitate a organului judiciar rogat”, a anuntat, recent, Tribunalul Bucuresti.

Acuzatiile in acest dosar au fost formulate in baza concluziilor din procesul-verbal intocmit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala – Ministerul Finantelor Publice. Potrivit acestui act, Kadri Mazhar Basaran, Margarit Constantin si Octavian Iancu (administratori la firmei VGB Impex SRL, in 2000-2004), impreuna cu Alexandru Marian Iancu (coordonator la nivelul acestei societati) au prejudiciat bugetul de stat prin neplata impozitului pe profit de 806,2 miliarde lei si prin TVA nelegal dedus de 550, 3 miliarde, rezultind unprejudiciu total de 1.356,5 miliarde de lei.

Fostul patron al Poli Timisoara s-a folosit de o firma off-shore infiintata in Delaware, Statele Unite, pentru a face privatizari ilegale. (V.E.)

One thought on “Unde-i averea “Elefantului”? Fostul patron al clubului Poli Timisoara va fi executat silit pentru o datorie la buget de peste 35 de milioane de euro! Autoritatile statului au demarat procedurile de depistare a conturilor si proprietatilor din strainatate!

  1. Undei avere elefantului? o parte in conturile lui cojocari, ciuhandu, orza, costica ostaficiuc, poate si pe la inspectorii curtii de conturi! acestia au fost oamenii care au facut ca zeci de milioane de euro de la bugetul local sau judetean sa mearga la elefant. nu cred ca au facut-o complet dezinteresati

Leave a Reply