ACUZATIE! Senatorul Ilie Sarbu si protejatul sau, Adam Craciunescu, acuzati de fostul presedinte al Romaniei ca au sprijinit interesele forestiere ale austriecilor de la Holzindustrie Schweighofer! “Nu au facut nimic sa puna frana lacomiei austriecilor!”

holzindustrie_impact

Fostul ministru al Agriculturii, Ilie Sirbu, este acuzat de Traian Basescu ca, in 2003, a patronat semnarea unui contract pe zece ani cu austriecii de la Holzindustrie Schweighofer, compania care a ajuns un adevarat mar al discordiei intre Administratia Prezidentiala si Guvern cand se vorbeste despre noul Cod Silvic.


“Tata socru, fostul ministru al Agriculturii Ilie Sirbu, a patronat semnarea, in 2003, a unui contract pe zece ani cu austriecii de la Holzindustrie Schweighofer. La semnarea contractului, seful corpului de control era actualul premier, VV Ponta. Actualul director general de la ROMSILVA, domnul Adam Craciunescu, protejat al lui tata socru, era secretar de stat, responsabil cu padurile in Ministerul Agriculturii atunci cind s-a semnat contractul cu austriecii. In 2013, cind contractul pe zece ani al austriecilor a expirat, VV Ponta era prim ministru, Adrian Craciunescu era director la ROMSILVA, iar tata socru devenise celebru samsar al codrilor si terenurilor agricole ale României. Niciunul nu a facut nimic pentru a pune frana lacomiei austriecilor.

Mai mult, Victor Ponta face aluzie la faptul ca, in sustinerile lui, are argumente primite de la servicii de informatii, lucru absolut imposibil fara informarea simultana a presedintelui, avind in vedere magnitudinea subiectului. Si pentru ca urmare a reactiei societatii, se stringe latul in jurul politicienilor care au patronat jaful padurilor, ca orice ticalos, Ponta incearca sa arunce mortul peste gardul Cotrocenilor, profitind de faptul ca presedintele a fost suficient de inabil sa nu explice public motivul intoarcerii la Parlament a Codului Silvic. Este drept ca, dincolo de gardul Cotroceniului, se afla si sforarul Dan Mihalache, dar totusi… Ponta, vezi ca mortul este in familia ta, in administratia ta si in clientela ta politica, vezi Hrebenciuc, Adam, Ilie Sarbu etc.”, a scris Basescu pe pagina sa de Facebook.

Reamintim ca scandalul momentului a fost declansat de primul ministru Victor Ponta, care a declarat ca presedintele Klaus Iohannis a trimis Codul Silvic inapoi in Parlament, intrucat ar proteja anumite interese ale procesatorilor de lemn aflati in legatura directa cu austriecii de la Holzindustrie Schweighofer. Presedintele a cerut SRI sa verifice cu “maxima atentie” aceasta informatie, iar daca aceasta nu se confirma il va da in judecata pe Ponta… (G.I.)

 

Leave a Reply