STENOGRAME! Presedintele CJ Caras Severin, Sorin Frunzaverde, inregistrat ambiental in timp dispunea santajarea primarilor! “Vin din partea domnului presedinte cu rugamintea de a vota Iohannis. Vom tine cont la impartirea banilor in 2015!”

sorin_frunzaverde_impact

Plasat sub control judiciar in dosarul votului de la alegerile prezidentiale din 2014, Sorin Frunzaverde se vede incoltit tot mai tare de procurorii DNA.


“Ayatollah”-ul judetului Caras Severin este acuzat ca a santajat primarii pentru a vota Iohannis, conditionand rezultatul alegerilor  de alocarea fondurilor bugetare in 2015 de catre Consiliul Judetean.

Aceste acuzatii vor fi foarte greu de demontat, in conditiile in care vicepresedintele PNL a “cazut” pe inregistrari in timp ce dispunea subalternilor santajarea primarilor din judet.

“Va impartiti primarii care au plecat de la noi. Aici intra si fostii primari PDL si PNL, care au candidat sub PSD. Da? Si maine si poimaine nu va vad la Consiliu Judetean, ma ocup eu de deseuri maine, voi pe teren. Vi-i impartiti de comun acord. Da? ..(n.n.- nu se intelege)…la Sasca, acolo il trimit pe Secasan, da, ca acolo are…. (n.n.- nu se intelege)… Deci ideea este urmatoarea: … (n.n.- nu se intelege)… suntem in relatii bune cu orice Guvern vine, dar noi dam banii pe 2015, 2016. Discutiile au loc intre voi, intre patru ochi. Fiecare cu primaru … (n.n.- nu se intelege)…: vin din partea domnului presedinte cu rugamintea de a vota Iohannis. Vom tine cont la impartirea banilor in 2015, … (n.n.- nu se intelege)… Da? Intre patru ochi! Voi cu primaru, da? Tu de maine … tu belesti pu… prin Consiliu Judetean…”, spune Frunzaverde intr-una din inregistrarile aflate la dosar.

 “Asa cum rezulta foarte clar din dialog, Frunzaverde Sorin, folosindu-se de autoritatea sa in cadrul partidului, precum si cea de presedinte al Consiliului Judetean, cere celor cu care discuta si in special lui Ghiorghioni Ionesie sa poarte discutii in particular cu primarii de alta culoare politica ai localitatilor de pe raza judetului in vederea determinarii electoratului sa voteze cu Klaus Iohannis; motivarea – la acordarea bugetelor pe anii 2015 si 2016 se va tine cont de procentele obtinute in urma scrutinului. Se subintelege faptul ca Frunzaverde Sorin urmareste prin aceasta modalitate si consolidarea pozitiei sale in ierarhia partidului, dar si in plan administrativ”, precizeaza procurorii DNA.

Reamintim ca presedintele CJ Caras Severin este acuzat de savarsirea infractiunilor de instigare la santaj si folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in vederea obtinerii unui folos necuvenit, prev. de art. 13 din Legea 78/2000, ca urmare a presiunilor exercitate asupra primarilor in timpul alegerilor de anul trecut.

In ordonanta de dispunere a controlului judiciar se arata ca exista probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt: In perioada cuprinsa intre cele doua tururi de scrutin ale alegerilor prezidentiale din noiembrie 2014, inculpatul Frunzaverde Sorin si-a folosit influenta pe care o avea in calitatea sa de presedinte al Consiliului Judetean Caras Severin si de vicepresedinte al unui partid, asupra persoanei care avea calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean si membru in acelasi partid, in scopul obtinerii unor foloase necuvenite – respectiv sa obtina, in al doilea tur de scrutin, un numar mai mare de voturi pentru candidatul formatiunii din care facea parte si, implicit, sa-si consolideze pozitia in cadrul acestei formatiuni politice, dar si in plan administrativ, prin conditionarea repartizarilor bugetare de rezultatul votului.

De asemenea, inculpatul Frunzaverde Sorin a determinat aceeasi persoana, vicepresedinte al Consiliului Judetean, sa ii santajeze pe primarii care au parasit partidul politic din care fac parte cei doi, amenintandu-i ca, daca nu vor face demersuri in vederea obtinerii unor rezultate favorabile candidatului formatiunii din care faceau parte, la turul doi al alegerilor prezidentiale, nu vor primi alocari bugetare de la Consiliul Judetean in anii 2015-2016. In timpul controlului judiciar, Sorin Frunzaverde nu are voie sa ia legatura cu martorii din dosar, in caz contrar riscand arestul la domiciliu sau chiar arestul preventiv. (V.E.)

Leave a Reply