DEPUTAT TRIMIS IN JUDECATA! Procurorii au finalizat ancheta in cazul fostului primar al Devei, Mircia Muntean! Acesta a fost trimis in judecata pentru ca si-a condus masina avand o alcoolemie de 1,80 la mie!

mircia-muntean-impact

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Muntean Mircia, deputat de Hunedoara in Parlamentul Romaniei, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau alte substante.


Conform rechizitoriului intocmit de procurori, parlamentarul a fost implicat intr-un accident rutier, in municipiul Deva, in timp ce-si conducea masina in stare de ebrietate.

Astfel, la data de 30 octombrie 2014, organele de politie din cadrul Municipiului Deva au fost sesizate cu privire la faptul ca, in zona aflata in intersectia semaforizata dintre str. Zarandului si str. Mihai Viteazu, pe banda 1 de circulatie a sensului de mers Sibiu – Arad, s-a produs un eveniment rutier in care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de inculpatul Muntean Mircia, fost primar al municipiului Deva. Din probele administrate in cauza a reiesit ca inculpatul, aflat in stare de ebrietate, a intrat in coliziune cu vehiculele aflate in stationare la culoarea rosie a semaforului, venind din spatele acestora si nereusind sa opreasca la timp autoturismul la volanul caruia se afla, ulterior indepartandu-se de zona accidentului.

Inculpatul a fost descoperit, dupa circa. 20 de minute, incercand sa escaladeze un gard imprejmuitor din apropiere si dus la locul accidentului de catre un politist.

In buletinul de analiza toxicologica-alcoolemie emis de Serviciul Judetean de Medicina Legala Hunedoara, se atesta faptul ca inculpatul avea o alcoolemie de 1,30  gr ‰ la prima proba de sange recoltata, respectiv 1,10 gr ‰ la cea de-a doua proba.

Raportat la Decizia nr. 732 din 16 decembrie 2014 a Curtii Constitutionale, referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 336 alin. 1 si 3 Cod penal, prin ordonanta din data de 10 martie 2015, s-a dispus recalcularea valorii alcoolemiei inculpatului la momentul depistarii in trafic, imediat dupa producerea accidentului, respectiv orele 18:30, in data de 30 octombrie 2014. Astfel, prin raportul de expertiza medico-legal al I.M.L. Timisoara din data de 18 martie 2015, prin interpretarea retroactiva a alcoolemiei s-a concluzionat ca „la data de 30 octombrie 2014, la ora 18:30, inculpatul Muntean Mircea era in eliminare si ar fi putut avea o alcoolemie teoretica de aproximativ 1,80 gr ‰”.

Actul medico-legal mai mentioneaza ca s-a constatat o neconcordanta intre alcoolemia teoretica rezultata din datele de consum si valorile certe stabilite la analiza, neconcordanta ce denota un consum real de bauturi alcoolice mai mare decat cel declarat. Prin acelasi act procurorii au dispus clasarea cauzei cu privire la comiterea de catre inculpat a infractiunii de parasire a locului accidentului prevazuta de art. 338 alin. 1 Cod penal, motivat de faptul ca in urma accidentului s-au produs doar pagube materiale. Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. (V.E.)

 

Leave a Reply