IUBIRE PENALA! Avocata Mihaela Scafaru si concubinul acesteia, detinut in Penitenciarul Iasi, au fost trimisi in judecata pentru complicitate la dare de mita! Florin Rotariu este un apropiat al clanului Cordunenilor!

Mihaela_Scafaru_Impact

Avocata Mihaela Alina Scafaru, din Baroul Vaslui, a fost trimisa in judecata in stare de arest preventiv, dupa ce a facilitat introducerea in penitenciar de telefoane mobile, alcool si alte bunuri interzise pentru concubinul sau, cu ajutorul unui gardian. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si concubinul acesteia, Florin Rotariu, un apropiat al clanului Cordunenilor, dar si . agentul de penitenciar Aurel Craiu.


Conform rechizitoriului intocmit de procurorii DNA Iasi, Mihaela Scafaru si Aurel Craiu sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de complicitate la dare de mita si complicitate la introducerea in mod ilicit de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare la distanța, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor si alcool intr-un penitenciar, in scopul folosirii lor de catre deținuți, in timp ce Florin Rotariu este acuzat de dare de mita in forma continuata si instigare la introducerea, in mod ilicit, de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare la distanța, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor si alcool intr-un penitenciar.

La data de 23 aprilie 2015, inculpatul Rotariu Florin a promis suma de 1.000 euro (promisiune reiterata la data de 24 aprilie 2015) unui agent de penitenciar din cadrul Penitenciarului Iasi, pentru ca acesta din urma sa introduca ilicit in incinta unitații de detenție, bunuri (un numar de opt aparate telefonice mobile, un incarcator de telefon si o cantitate neprecizata de bauturi alcoolice) interzise la introducerea in penitenciar, disimulate in produse alimentare. La data de 26 aprilie 2015, inculpata Scafaru Mihaela – Alina, avocat, in baza ințelegerii prealabile cu inculpatul Rotariu Florin (concubinul acesteia) a remis inculpatului Craiu Aurel suma de 1.000 euro si bunurile menționate mai sus, in scopul inmânarii acestora agentului de penitenciar, in numele inculpatului Florin Rotariu, lucru care s-a si intâmplat in cursul aceleiasi zile.

Ulterior, in cursul zilei de 27 aprilie 2015, bunurile respective au ajuns in posesia inculpatului Rotariu Florin. Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumei de 1.000 de euro şi asupra bunurilor mobile identificate asupra inculpatului Florin Rotariu (8 telefoane mobile), cu ocazia constatarii infracțiunii flagrante. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Iasi cu propunerea de a se menţine masurile preventive şi asiguratorii luate in cauza. (V.E.)

Leave a Reply