CRONICA FEST-FDR! Mascatii vor invada scena Teatrului National Timisoara pentru a-l retine si incatusa pe directorul adjunct Ion Rizea! Scena face parte din piesa “Prostii sub clar de luna” a lui Teodor Mazilu (P)

prostii sub clar de luna premiera02_resize

In ultima zi a FEST-FDR 2015, sambata, 13 iunie, de la ora 20, mascatii descind din nou pe scena Teatrului National din Timisoara si il incatuseaza pe directorul adjunct, Ion Rizea (foto), care, in acea seara va fi Gogu, celebrul personaj al lui Teodor Mazilu din Prostii sub clar de luna.


O poveste cu un racord absolut la prezentul de tip „breaking news”, cand, la fel ca in comedia lui Mazilu, suntem invadati de un joc care are tot mai multi jucatori, o singura minge – Codul Penal si o miza unica: (a)moralitatea felului in care se „fac” banii.

Prostii sub clar de luna, in viziunea regizorului Ion-Ardeal Ieremia, este o comedie pe cat de savuroasa pe atat de acida despre dragostea in vremea… ticalosiei.

Un clasic al teatrului romanesc, Prostii sub clar de luna transcriu, in interpretarea actorilor Nationalului timisorean Ion Rizea, Claudia Ieremia, Kristina König, Raul Bastean, Ana Maria Cojocaru, Romeo Ioan, Alina Chelba, Nicolae Parvulescu, Flavius Retea si Stefan Roman, toate  personajele–vedeta ale momentului – barbati si femei cu gandire sablonata si sentimente castrate, dar incercand, totusi, in replici a caror savoare isi regaseste nealterata intreaga prospetime, sa devina „oameni”, adica sa iubeasca. (M.I.)

Leave a Reply