BACSISUL NU VA MAI FI IMPOZITAT! Ministrul Finantelor a anuntat ca, de la 1 iunie, bacsisul nu va mai fi impozitat! Impozitarea bacsisului a fost criticata si pentru faptul ca deschidea posibilitatea unor operatiuni de spalare de bani

bacsis_impact

Impozitarea bacsisului, una dintre aberatiile noii legislatii fiscale din Romania, va fi eliminata din ordonanta de urgenta care o instituia.


Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a facut acest anunt, astazi, dupa o discutie cu reprezentantii din industria hoteliera, a restaurantelor si chiar a celor din taximetrie.

Teodorovici a subliniat ca, de la 1 iunie, in Parlament se va modifica ordonanta si se va elimina impozitarea bacsisului. El a precizat insa ca agentii economici vor trebui sa aiba grija ca in casele de marcat sa nu existe sume suplimentare fata de ce a fost incasat oficial.

Ideea este ca bacsisul nu va trebui sa ajunga in casele de marcat si nici sa fie folosit ca scuza pentru a justifica sume neinregitrate oficial. Pana la modificare ordonantei, impozitarea bacsisului ramane insa in vigoare, iar legea produce efecte. Cei care au fost sau vor fi sanctionati pe aceasta lege nu se vor afla in situatia de a li se anula sanctiunile. Masura impozitarii bacsisului a fost criticata si i s-au gasit mari probleme in ceea ce priveste aplicarea ei.

Picatura care se pare ca a umplut paharul este decizia Avocatului Poporului de a contesta la CCR Ordonanta de Urgenta privind impozitarea bacsisului, semnaland aspecte de neconstitutionalitate. Impozitarea bacsisului a fost criticata si pentru faptul ca deschidea posibilitatea unor operatiuni de spalare de bani. Orice comerciant putea inregistra diferite sume de bani ca bacsis fara sa poata fi verificata adevarata lor provenienta. (M.I.)

Leave a Reply