BAROUL TIMIS, UN NOU PRODECAN! Avocatul Calin Bot este noul prodecan al Baroului Timis! Punctele forte ale proiectului sau de management sunt legate de “exterminarea baroului paralel” si “interzicerea supravegherii tehnice a avocatilor in relatia cu clientul”

Calin-Bot-Impact

Noul Consiliu al Baroului Timis, ales in urma Adunarii Generale elective din data de 12 mai 2015, a decis o schimbare importanta la varful avocaturii timisene. Astfel, in urma votului exercitat de catre membrii consiliului, fostul prodecan al baroului, avocatul Cristian Clipa, a fost schimbat din functie, in locul sau fiind ales avocatul Calin Bot (foto).


De altfel, cei doi au fost contracandidati si la alegerile pentru functia de decan din iarna anului 2012, cand Clipa a pierdut dramatic in fata actualului decan, avocatul Valeriu Rauta. Chiar daca nu va mai ocupa a doua functie ca importanta in Baroul Timis, Cristian Clipa, impreuna cu fostul decan, Lazar Gruneantu, au optat pentru conducerea Departamentului Relatii internationale, totodata, fostul prodecan preluand, impreuna cu avocatul Sergiu Stanila, si conducerea Departamentului Litigii si Arbitraj profesional.

Discutand despre trendul descendent al fostului prodecan, din punct de vedere al prezentei la varful Baroului Timis, unii dintre avocatii timiseni invoca aroganta cu care si-a tratat colegii intre turul I si II al alegerilor din 2012, dar si retorica iresponsabila in privinta rolului presei intr-o democratie, afirmand, metaforic, desigur, ca acest “caine de paza” ar trebui “euthanasiat”.

Revenind la Calin Bot, noul prodecan al Baroului Timis, trebuie sa spunem ca in proiectul sau de management prezentat in 2012, la inscrierea in cursa pentru decan, apar o serie de propuneri extrem de interesante, care, cu siguranta, au ramas valabile si in continuare. In afara de ideea unor parteneriate cu o baza sportiva sau cu o policlinica, unde avocatii sa aiba parte de tratamente preferentiale, Calin Bot doreste atragerea baroului in finantarea sau activitatea unei gradinite sau a unei crese, astfel incat copiii avocatilor sa poata creste in conditii deosebite.

“Poate chiar infiintarea unor asemenea institutii, pentru ca odraslele noastre sa poata creste in concordanta cu cerintele si standardele noastre”, propune Bot, izolarea copiilor de avocati in institutii exclusiviste ducandu-ne cu gandul la cultivarea involuntara a specificului unei noi rase ariane.

Interesanta ni se pare si rentabilizarea cabanei avocatilor de la Valiug prin asocierea cu un mare lant hotelier, asociere vazuta ca “singurul mod de rentabilizare a acesteia”, dar si continuarea colaborarii profesionale si sportive cu barourile din Serbia, Franta, Spania, Italia si Polonia. In relatia cu instantele de judecata, Calin Bot intareste ideea ca intre judecatori si avocati nu exista o relatie de prepusenie “asa cum de multe ori imi e dat sa vad”, cu totii fiind participanti la actul de justitie, totodata sustinand ca va milita pentru aplicarea Hotararii Consiliului Magistratilor din anul 2000, care stipuleaza ca reprezentantii Parchetului, procurorii, sa aiba un loc in instanta la acelasi nivel cu reprezentantii inculpatilor, respectiv avocatii.

In vederea stabilitatii profesiei de avocat, Calin Bot propune, nici mai mult, nici mai putin decat “exterminarea baroului paralel, intitulat constitutional”, dar si “interzicerea supravegherii tehnice a raporturilor legale dintre avocat si suspect, respectiv invinuit si inculpat, cu precizarea ca probele obtinute cu incalcarea acestor dispozitii nu pot fi folosite in cadrul procesual penal si nici impotriva avocatului, urmand a fi sterse de indata de procurorul de caz”.

Sa mai spunem ca avocatul Calin Bot este fiul generalului Vasile Bot, decedat nu cu mult timp in urma, care a fost primul sef al SRI Timis dupa Revolutia din decembrie 1989… (G.I.)

Leave a Reply