CRONICA FEST-FDR! Zburatorii de la Grupo PUJA! (Spania) revin cu un nou show la Timisoara! K@OSMOS, in Piata Victoriei, doua seri consecutiv! (P)

kaosmos

La finalul primei saptamani a lunii iunie, FEST-FDR (Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanesti) revine in forta.


Dupa ce luna aprilie a fost dedicata dramaturgiei romanesti si Artei de a imbatrani, Teatrul National Timisoara, organizatorului evenimentului, avand sustinerea Primariei Municipiului si a Consiliului Local Timisoara, lanseaza cea de-a doua etapa – FEST, programata intre 7 si 13 iunie.

Pentru ca teatru inseamna spectacol, FEST reia si anul acesta sectiunea Outdoor.

Dupa fabulosul spectacol oferit anul trecut, festivalul propune reintalnirea cu zburatorii de la Grupo PUJA! (Spania), de data asta cu un nou show – K@OSMOS, care va putea fi urmarit in doua seri (12 si 13 iunie, in Piata Victoriei).

O alta surpriza este primul spectacol in aer liber avand la baza un clasic al teatrului universal – este vorba de multipremiatul teatru ucrainian Vosekresinnia, cu Livada de visini, dupa Cehov (7 si 8 iunie,in parcarea Hotelului Timisoara). In sfarsit, in 10 si 11 iunie, spectatorii si, evident, trecatorii prin Piata Victoriei sunt invitati la Funambus, un fabulos performance de teatru-circ sustinut de Unerclouds Cie.

Spectacolele „de interior” sunt la fel de diverse si de surprinzatoare. De la teatru hip-hop la Marcel Iures in rolul lui Moromete, de la teatru-performance la stand –up comedy si pana la Prostii sub clar de luna, al Nationalului timisorean, modului FEST declara diversitatea ca fiind cuvantul sau de ordine. (E.T.)

Leave a Reply