LACRIMI DE POLITIST! Comisarul sef Armando Turai, fost ofiter la Politia Timis, va executa un an de inchisoare pentru luare de mita! La ultima sedinta de judecata, acesta a vrut sa-i ceara scuze fostului sau sef, pe care l-a denuntat la DNA pentru a-si reduce pedeapsa!

armando-turai-impactpress

Curtea de Apel Timisoara a respins apelul inculpatului Armando Turai, fost ofiter la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Timis, impotriva sentintei penale nr. 41/PI/23.02.2015 a Tribunalului Timis, prin care a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu executare pentru luare de mita.


Astfel, a fost mentinuta sentinta apelata – in ciuda faptului ca inculpatul se astepta sa scape fara nicio zi de inchisoare, dupa ce l-a dat pe mana procurorilor, printr-un denunt penal, pe fostul sef al IPJ Timis, comisarul sef Gheorghe Popescu -, din care se deduce durata arestarii preventive si a arestului la domiciliu, incepand cu data de 14 noiembrie 2014.

In aceste conditii, Armando Turai va mai executa cateva luni de puscarie, datorita intelegerii cu procurorii DNA, prin care si-a denuntat fostul sef.

In cazul in care n-ar fi acceptat sa scrie denuntul in care a povestit cum i-a cumparat lui Gheorghe Popescu un televizor color, dar sa poarte asupra sa si tehnica de inregistrare la intalnirea decisiva cu acesta, Armando Turai ar fi riscat nu mai putin de 7 ani de inchisoare. De altfel, luni, la ultima aparitie in fata judecatorilor de la Curtea de Apel, fostul ofiter de la Economic a dat nas in nas pe holurile instantei chiar cu Gheorghe Popescu, fostul sef al IPJ Timis pe care l-a distrus cu un simplu denunt.

“Popescu si-a ferit privirea, insa Armando Turai a schitat un gest de a i se adresa, dar degeaba. Avea lacrimi in ochi… Probabil, o fi vrut sa-si ceara iertare sau sa-i spuna fostului sau comandant ca a cedat presiunii procurorilor si a facut denuntul pentru a-si scurta perioada detentiei cu cinci ani, asa cum s-a si intamplat. Ca o coincidenta stranie, in acel moment, pe holuri a trecut si Sorin Muntean, fostul sef al Politiei Timis, care se indrepta catre o sala de sedinte de la Tribunal. Desi toti trei au fost colegi la Politie, n-a existat nicio vorba, niciun salut”, ne-a dezvaluit un martor la intalnirea politistilor penali din Palatul Dicasterial.

Reamintim ca in cursul lunii august 2014, Turai Armando Iulian i-a pretins, in mod expres, suma de 4.000 de euro unui martor denuntator, pentru a se dispune o solutie favorabila intr-un dosar penal, in care, fata de acesta din urma, erau efectuate cercetari pentru infractiuni economice.

In baza unei intelegeri, la data de 14 noiembrie 2014, martorul denuntator a remis suspectului Turai Armando Iulian suma de 4.000 de euro, suma care a fost gasita in portbagajul autoturismului ofiterului de politie, cu prilejul constatarii infractiunii flagrante. (G.I.)

3 thoughts on “LACRIMI DE POLITIST! Comisarul sef Armando Turai, fost ofiter la Politia Timis, va executa un an de inchisoare pentru luare de mita! La ultima sedinta de judecata, acesta a vrut sa-i ceara scuze fostului sau sef, pe care l-a denuntat la DNA pentru a-si reduce pedeapsa!

  1. Turai n-a distrus pe nimeni, Popescu care era un militian meltean si oltean, care stia doar sa urle la oameni s-a distrus singur!…cine poate crede ca a luat spaga doar o data si pt aia a cazut?

  2. oricat ai ura un om, nu-i poti dori puscaria si chiar sa faci totul pentru asta! cred ca Turai a simtit ca trebuie sa plece impacat sa-si faca pedeapsa

  3. HA HA HA …..draga IMPACT PRESS…nu mai duce asa numita..opinie publica ( cica ..)….cu senzationalul….minciuni cu acest articol….te-a platit obarsanca sa scrii asta???… Dnul Turai ,,,a ajutat multe jeguri de oameni….el plateste pentru altii …..dar cum justitia e corecta si dreapta ..ne supunem nu???….noi muritrii de rand……auzi ..lacrimi..scuze…..ha ha ha ….rusine rusine rusine ..impact press……inteleg ….foamea roade stomacul….

Leave a Reply