PROCUROR DNA, URMARIT PENAL! Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala impotriva adjunctului Laurei Codruta Kovesi, procurorul Calin Nistor! “Exista o moda de a face plangeri procurorului care ancheteaza!”

Calin-Nistor-Impact

Adjunctul Laurei Codruta Kovesi, procurorul DNA Calin Nistor, este urmarit penal de catre colegii sai de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului, in urma unei plangeri penale depuse impotriva sa de unul dintre denuntatorii Elenei Udrea, Gheorghe Deaconasa.


Conform unui comunicat al Biroului de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului General, inceperea urmaririi penale a fost dispusa printr-o Ordonanta emisa in data de 7 aprilie 2015, la aproape doua luni de la inregistrarea plangerii.

Denuntatorul Gheorghe Deaconeasa, fostul sef al Ocolului Silvic Voineasa, condamnat deja la cinci ani de inchisoare intr-un dosar penal ce vizeaza retrocedarea ilegala a 500 hectare de teren forestie in judetul Gorj, a depus plangere penala la Parchetul General, in luna februarie a acestui an, impotriva lui Calin Nistor si a doi avocati din Baroul Valcea, Anca Nicoleta Ionescu si Aurel Popa.

In plangerea  inaintata Procurorului General Tiberiu Nitu sunt vizate pretinse infractiuni de “abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, cercetare abuziva si nelegala, favorizarea infractorilor, trafic de influenta, santaj, participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice, complicitate la abuz in serviciu contra intereselor personale, fals, uz de fals, complicitate la fals, complicitate la uz de fals, inselaciune si complicitate la inselaciune”.

In sprijinul acuzatiilor de fals, uz de fals si inselaciune sunt anexate documente oficiale  din Arhivele Nationale.

“Amenintarile, inducerea starii de teama, falsurile, ascunderea adevarului, abuzurile in timpul cercetarilor, amenintarea martorilor, sunt doar o parte din ilegalitatile comise de procurorul Nistor Calin, avocatii Ionescu Anca Nicoleta si Popa Aurel, precum si colegii care au ascuns adevarul si actele reale de proprietate in cele 3 dosare”, precizeaza denuntatorul.

adresaPICCJ

 

Procurorul Calin Nistor are o vechime in magistratura de 19 ani, iar de la 1 ianuarie 2006 activeaza la DNA. Dupa plecarea lui Daniel Morar, a condus intermimar DNA pana la numirea Laurei Codruta Kovesi. Printre cele 45 de dosare de coruptie intrumentate la DNA se afla si cele in care au fost trimisi in judecata si condamnati  fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon (ex-PDL), Constantin Nicolescu (PSD), Ionel Mantog (ex-PNL), Dinel Staicu sau Cornel Penescu, fostul finantator al FC Arges. In toate dosarele importante investigate de Calin Nistor inculpatii s-au ales cu condamnari. In opinia sa, exista o moda in a face plangere impotriva procurorului care ancheteaza si ca exista o carenta in Codul Penal in ceea ce priveste sanctionarea penala a celor ce fac plangeri fara temei.

“Exista o moda de a face plangeri procurorului care ancheteaza. Unele plangeri sunt facute de parti pentru a sicana procurorul, pentru a-l determina sa o lase mai moale. E o tactica pentru ca daca intri in acest circ, cel anchetat poate cere la un moment dat recuzarea ta. Eu nu am reactionat la astfel de plangeri. Plangerile formulate impotriva mea nu aveau corespondent in realitate. Unele nici nu aveau legatura cu mine, dar eram mentionat si eu prin sesizare. Eu nu stiu nici un procuror care sa fi facut dosare mari si sa nu fi avut plangeri de acest gen. Alte persoane cauta publicitatea spunand ca au facut astfel de sesizari procurorului”, a declarat Calin Nistor, in 2013, intr-un interviu acordat colegilor de la Gandul. (V.E.).

Leave a Reply