BREAKING NEWS! Meteorologii anunta ca, pana in 16 decembrie, vremea in Banat va fi anormal de calda, cu temperaturi cuprinse intre 10 si 16 grade     Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat pentru 13 decembrie pronuntarea deciziei in dosarul revenirii in magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan     Subcomisarul Darin Ticu, cel mai agresiv politist in incidentul cu tinerii nevinovati batuti la Urseni    Politistul din Suceava atacat cu sabia de un interlop este paralizat si ar putea ramane orb    Un incendiu puternic a cuprins, marti dimineata, o casa din localitatea Ghilad; in timpul operatiunii de stingere, pompierii au descoperit un barbat carbonizat     In zilele de doliu national, 14, 15 si 16 decembrie, scolile din Timis nu au voie sa organizeze serbari sau alte activitati festive

CONFLICT DE INTERESE! Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a finalizat ancheta in dosarul fostului director executiv al APIA Arad! Gheorghe Alda este acuzat de conflict de interese, dupa ce a acordat plati unei firme din care facea parte si sotia sa!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

3-gheorghe-alda

Procurorii din cadrul Parchetului de pe  langa Curtea de Apel Timisoara  au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Gheorghe Alda, fost director executiv al APIA Arad, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Din probatoriul administat de anchetatori pe parcursul urmaririi penale a rezultat faptul ca inculpatul, in calitate de director executiv al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura – Centrul Judetean Arad, a aprobat, prin semnare, in data de 17.03.2010, o decizie de acordare a platilor in cadrul schemelor de sprijin pe suprafata pentru campania 2009, in favoarea unei societati comerciale in care sotia sa avea calitatea de asociat.

In baza acestei decizii s-a platit societatii comerciale restul sumei de 56.336,24 lei pentru Schema de plata unica pe suprafata – S.A.P.S. si suma de 153.741,92 lei pentru Schema pentru plati nationale directe complementare – P.N.D.C. 1, suma totala fiind de 210.078,03 lei. Dosarul a fost trimis, spre competenta soluţionare, Judecatoriei Arad.

“Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedură penala, finalizarea urmaririi penale si trimiterea rechizitoriului instantei de judecata, situatie care nu poate infrange in nici un fel principiul prezumtiei de nevinovatie”, atrage atentia procurorul Camelia Miculescu. (G.I.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: