BREAKING NEWS! Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, nu este de acord cu desecretizarea protocoalelor ilegale dintre DNA si SRI    Un produs de pe rafturile Lidl, „Golden Sun Bio Organic Cereale Amaranth, 500g“, este infestat cu salmonela, motiv pentru care cumparatorii sunt anuntati sa returneze marfa, urmand sa primeasca banii inapoi     Timisoara conduce in topul national al birocratiei locale, petentii fiind nevoiti sa astepte 315 zile pentru obtinerea unei autorizatii de construire     Liviu Dragnea: Nu am fost la ziua niciunui sef din SRI si nici nu am taiat vreun porc la SRI    Un barbat in varsta de 55 de ani, din Belint, care locuia singur, si-a pus capat zilelor prin spanzurare, fiind descoperit de un vecin    Timisul este vizat de codul galben emis de ANM, valabil de luni, ora 18, pana marti ora 15, prin care atentioneaza ca vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, strat de zapada consistent, polei si intensificari ale vantului

CONFLICT DE INTERESE! Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a finalizat ancheta in dosarul fostului director executiv al APIA Arad! Gheorghe Alda este acuzat de conflict de interese, dupa ce a acordat plati unei firme din care facea parte si sotia sa!

3-gheorghe-alda

Procurorii din cadrul Parchetului de pe  langa Curtea de Apel Timisoara  au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Gheorghe Alda, fost director executiv al APIA Arad, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Din probatoriul administat de anchetatori pe parcursul urmaririi penale a rezultat faptul ca inculpatul, in calitate de director executiv al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura – Centrul Judetean Arad, a aprobat, prin semnare, in data de 17.03.2010, o decizie de acordare a platilor in cadrul schemelor de sprijin pe suprafata pentru campania 2009, in favoarea unei societati comerciale in care sotia sa avea calitatea de asociat.

In baza acestei decizii s-a platit societatii comerciale restul sumei de 56.336,24 lei pentru Schema de plata unica pe suprafata – S.A.P.S. si suma de 153.741,92 lei pentru Schema pentru plati nationale directe complementare – P.N.D.C. 1, suma totala fiind de 210.078,03 lei. Dosarul a fost trimis, spre competenta soluţionare, Judecatoriei Arad.

“Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedură penala, finalizarea urmaririi penale si trimiterea rechizitoriului instantei de judecata, situatie care nu poate infrange in nici un fel principiul prezumtiei de nevinovatie”, atrage atentia procurorul Camelia Miculescu. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: