EXPLOZIV! SRI a fortat achitarea milionarului Ovidiu Tender! “Generalul Florian Coldea mi-a spus ca nu o sa sfarsesc bine, deoarece nu inteleg ca este vorba de siguranta nationala!”, a dezvaluit fosta sefa a DIICOT in fata procurorilor DNA

tender-impact

Condamnarea omului de afaceri Ovidiu Tender la 12 ani si sapte luni de inchisoare in dosarul Rafo-Carom, cu o zi inainte de prescriptia raspunderii penale, reprezinta o lovitura devastatoare la adresa milionarului timisorean, in conditiile in care acesta a facut un denunt penal la adresa fostei sefe a DIICOT, Alina Bica, si se astepta la o oarecare clementa din partea judecatorilor.


Nu a fost sa fie asa, spre disperarea familiei si a avocatilor adusi din Olanda si Luxemburg, nu putini fiind cei care spun ca Tender a devenit o victima colaterala a razboiului dintre judecatori si SRI, dupa ce unul dintre generalii serviciului secret a dezvaluit ca instantele de judecata au devenit un “camp tactic” pentru ofiterii de informatii.

De altfel, prim-adjunctul SRI, generalul Florian Coldea a incercat sa-l salveze pe Tender din “incercuirea” penala a DIICOT, insa tot efortul sau a fost s-a lovit de refuzul procuroarei Alinei Bica de a-l achita pe milionarul timisorean. De altfel, interventia amenintatoare a lui Florian Coldea in favoarea lui Ovidiu Tender a fost data in vileag de Alina Bica atat la DNA, cat si la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul intocmit in urma denuntului lui Tender si in care, la data de 25 februarie 2015, a fost trimisa in judecata pentru luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

alina-bica-impact

 

florian-coldea

“Am fost contactata de Coldea Florian, prim adjunct al SRI, care m-a invitat la o cafea. Cu acea ocazie, acesta m-a intrebat care e stadiul dosarului Tender si care e parerea mea cu privire la situatia juridica din cauza. I-am explicat starea de fapt si in opinia mea o solutie de achitare este exclusa, iar Coldea a insistat sa-mi explice ca lucrurile sunt <cam subtiri> in ceea ce-l priveste pe Tender, si ca eu ca procuror de caz am fost un pic cam zeloasa cand am dispus trimiterea sa in judecata. Deoarece a tot insistat sa ma convinga ca Tender nu este atat de vinovat precum pare, la un moment dat, mi-a prezentat o informare strict secreta in legatura cu care pot arata ca domnul Tender, prin natura relatiilor din Africa, prezinta interes pentru siguranta nationala si una dintre firmele sale deruleaza niste contracte. L-am rugat pe Coldea sa-mi permita sa ma documentez mai bine, am avut o discutie cu Curelaru in legatura cu aceasta cauza, am intrebat-o care e opinia sa, care este practica instantelor, iar la circa 3 saptamani m-am intors la discutia cu Coldea, fiind cu ‘temele facute’. I-am spus acestuia ca este exclusa o solutie de achitare. In acel moment, Coldea, vadit deranjat de pozitia mea, mi-a replicat ca ‘nu o sa sfarsesc bine, deoarece nu inteleg ca este vorba de siguranta nationala’. Stiind ce a patit Angela Ciurea (n.r. – Angela Ciurea a povestit cum a fost certata de Kovesi pentru masuri dispuse in dosarul ALRO si despre cum i s-a cerut sa plece din DIICOT, de fata fiind si generalul Coldea, episod confirmat de procuroarea PICCJ Angela Nicolae) si Ciprian Nastasiu, care mi-a fost chiar coleg de birou, m-am gandit sa aplic o stratagema ca sa <nu o sfarsesc rau>, respectiv l-am intrebat daca exista vreo incompatibilitate intre modalitatea de executare a pedepsei si siguranta nationala, moment in care mi-a spus ca nu, atat timp cat Tender se afla in libertate nu este nicio problema, si mi-a cerut sa-l informez cu ce se intampla la fiecare termen de judecata – ceea ce am si facut”, a declarat Alina Bica in fata anchetatorilor.

sotie_ovidiu_tender_impact

Ovidiu Tender a fost ridicat, luni seara, de la vila sa din Dumbravita si condus la Penitenciarul Timisoara, unde a fost incarcerat. “A crezut tot timpul în nevinovatia lui. Nici macar nu stiu daca regreta sau nu ca a făcut acest autodenunt, pentru ca inainte de a-l face a primit 11 ani si patru luni si acum a primit 12 de ani si sapte luni, care sunt, de fapt, 25 de ani şi patru luni. Deci, probabil ca era mai bine sa nu faca acest denunt impotriva Alinei Bica. Am sa ma bat pana la ultima picătura de sange. O să fac tot ce se poate din punct de vedere legal in Romania. Sunt convinsa ca aproape toate actiunile vor fi respinse. Stiu ca oamenilor nu le plac oamenii bogati!”, a declarat sotia lui Ovidiu Tender, anuntand ca avocatii omului de afaceri se vor adresa CEDO. (Gh. Ilas)

 

Leave a Reply