AFACERE IN DERIVA! Europarlamentara Maria Grapini ar putea sa ceara insolventa fabricii sale de textile! De la incheierea colaborarii cu austriecii de la Triumph, fabrica a inregistrat pierderi consistente, iar datoriile nu au scazut sub 1 milion de euro!

pasmatex-foto

Renuntarea companiei austriece Triumph International la colaborarea cu SC Pasmatex SA Timisoara, unde producea lenjerie intima in sistem lohn, a bulversat de-a binelea activitatea fabricii de textile apartinand femeii de afaceri Maria Grapini. Acest declin este conturat de bilanturile financiare postate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, unde Pasmatex SA apare cu pierderi in fiecare an, de la plecarea austriecilor de la Triumph.


Astfel, in 2012, anul in care s-a incheiat colaborarea dintre cele doua firme, Pasmatex a inregistrat pierderi de 401.729 lei, la o cifra de afaceri de 7,1 milioane lei, in 2013 pierderile s-au cifrat la 443.043 de lei, la o cifra de afaceri de 6,4 milioane de lei, iar in 2014 pierderile aproape ca s-au cronicizat in bilantul contabil al societatii, fiind de 177.108 lei, la o cifra de afaceri de 6,9 milioane de lei.

In tot acest timp, datoriile fabricii s-au pastrat in jurul valorii de 4,2 milioane de lei, adica in jur de un milion de euro, ceea ce denota ca, in ultimii trei ani, europarlamentarul Maria Grapini a venit cu bani de acasa pentru a-si plati cei 100 de angajati.

pasmatex_disco

Probabil, pentru a mai atenua declinul financiar al fabricii de confectii, conducerea Pasmatex SA a luat decizia de a inchiria o hala de peste 1.000 de metri patrati unor tineri intreprinzatori, care au transformat-o in cel mai cool loc de party-uri din Timisoara. In fiecare weekend, aici pot fi vazute trupe cu stiluri diverse, petrecaretii dansand pe stiluri diverse, de la punk rock la acid si de la balade la techno.

„De cand a intrat in PC, nu ne-a mai platit niciun fel de dividente, probabil sfatuita de Voiculescu. In schimb, a inceput o campanie de achizionare a partilor sociale detinute de micii actionari, cei care au cumparat certificate de proprietate, platind sume ridicole, de 400 – 500 de lei pe pachet. Din cauza crizei si a saraciei, unii au vandut, insa altii tin la fabrica in care au muncit zeci de ani si nu vor sa renunte la actiuni. Oricum, dupa cum se aude pe piata, dupa ce va termina de mutat tot ce e de valoare in noua fabrica de textile a fiului sau, construita in parcul industrial de la marginea Timisoarei, Grapini va incerca sa bage Pasmatex SA in insolventa pentru a scapa de plata datoriilor de aproape un milion de euro”, ne-a declarat una dintre micile actionare ale fabricii din Timisoara.

Reamintim ca, in 2006, Maria Grapini a scos cladirea Pasmatex din centrul Timisoarei la vanzare, dupa ce a cumparat un teren in parcul industrial unde urma sa mute fabrica. „Investitia totala este estimata la patru milioane de euro. Am cumparat terenul de langa Solectron, cu un milion de euro, si speram ca pana in decembrie 2007 sa reusim sa mutam acolo fabrica. Toti cei care au spus ca o fabrica de confectii nu are ce cauta in centrul orasului pot fi linistiti. Plecam!”, spunea Maria Grapini la vremea respectiva…

Inceperea investitiei de 4 milioane de euro a tot fost amanata din cauza crizei economice, in timp ce cladirea a ramas doar la stadiul de oferta pe piata imobiliara, din cauza pretului enorm cu care a fost scoasa la vanzare, adica aproape 10 milioane de euro. Pana la redactarea acestui articol nu am reusit sa aflam si opinia femeii de afaceri despre posibilitatea ca Pasmatex SA sa intre in insolventa, generand probleme sociale pentru 86 de angajati… (V.E,.)

 

 

4 thoughts on “AFACERE IN DERIVA! Europarlamentara Maria Grapini ar putea sa ceara insolventa fabricii sale de textile! De la incheierea colaborarii cu austriecii de la Triumph, fabrica a inregistrat pierderi consistente, iar datoriile nu au scazut sub 1 milion de euro!

  1. Femeie de afaceri…. austriecii făceau afaceri, dovadă, declinul firmei după plecare austriecilor.
    Grapini nu știe să scrie, dar să facă afaceri!

  2. Pasmatexul a devenit discoteca? Asta e, cand te ia economia de piata prin surprindere

  3. Pasmatexul s-a transformat in club de mnoapte? Asta e cand economia de piata te ia prin suprindere 🙂

Leave a Reply