SPAGA LA POLITIE! Un miel, doi curcani si 5 kg de pastrav, spaga pentru fostul sef al Directiei Politiei Rutiere, comisarul sef Lucian Dinita! Acesta a intervenit pentru redobandirea unui permis mai repede de 90 de zile!

dinita_impact

Fostul sef al Politiei Rutiere din Inspectoratul General, Lucian Dinita, a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta, dupa ce a ajutat un sofer ce avusese permisul suspendat pentru 90 de zile sa-l primeasca inapoi mai repede.


Pentru “ajutorul acordat”, Dinita Lucian a primit de la un om de afaceri produse alimentare in valoare de 672,5 lei: un miel, doi curcani si 5 kg de pastrav, se arata in comunicatul DNA. Potrivit unui comunicat al DNA, alaturi de Lucian Dinita (comisar sef de politie, director al Directiei Politiei Rutiere din cadrul IGPR, la data comiterii faptelor), au fost trimisi in judecata si omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa, dar si Maricel Ilie, vicepresedinte si membru in Comitetul Executiv Regional al Asociatiei Internationale a Politistilor – Sectia Romana – Regiunea 1 Bucuresti, la data comiterii faptei.

Procurorii sustin ca la data de 22 septembrie 2011, urmare a savarsirii unei contraventii la regimul circulatiei, fata de Gheorghe Deaconeasa s-a dispus sanctionarea, precum si suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile. Ulterior, in conditiile respingerii in mod irevocabil a plangerii contraventionale, la data de 21 martie 2012, Gheorghe Deaconeasa a predat permisul de conducere Serviciului Rutier Valcea, fiindu-i eliberata o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie.

Din acest moment, potrivit dispozitiilor legale, a inceput sa curga termenul de 90 de zile pentru care initial s-a dispus masura complementara a suspendarii dreptului de a conduce. In aceste imprejurari, Gheorghe Deaconeasa a initiat demersuri in vederea redobandirii dreptului de a conduce autovehicule si, implicit, a permisului de conducere, intr-un termen mai scurt decat termenul de 90 de zile.

Astfel, prin intermediul si cu sprijinul lui Maricel Ilie, omul de afaceri a luat legatura si s-a intalnit la sediul Directiei Politiei Rutiere din municipiul Bucuresti cu Lucian Dinita. DNA arata ca, in urma intalnirii si a discutiilor purtate intre cei trei, atat la acel moment cat si in perioada urmatoare au fost initiate demersuri concrete pentru realizarea scopului urmarit, respectiv redobandirea dreptului de a conduce autovehicule mai inainte de perioada de 90 de zile stabilita ca masura complementara initial.

In acest sens, urmau sa fie valorificate dispozitiile legale care, printre altele, prevedeau posibilitatea reducerii perioadei de suspendare la minim 30 de zile in urma promovarii testului pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie.

Concret, Lucian Dinita, prevalandu-se de influenta pe care, din perspectiva functiei detinute, o avea asupra conducatorilor serviciilor rutiere din tara, a realizat demersurile efective la nivelul Serviciului Rutier Valcea, serviciu implicat in procedura de dispunere a reducerii perioadei de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule.

Ulterior, in data de 19 aprilie 2012, Deaconeasa s-a prezentat la Serviciul Rutier Valcea, unde a sustinut testul pentru verificarea cunostintelor in vederea reducerii perioadei de suspendare, pe care l-a promovat. In consecinta, la data de 21 aprilie 2012, Serviciul Rutier Valcea i-a restituit lui Deaconeasa permisul de conducere. Pentru “ajutorul” acordat, Lucian Dinita a primit de la omul de afaceri produse alimentare in valoare de 672,5 lei: un miel, doi curcani si 5 kg de pastrav.

DNA precizeaza ca, la data de 15 mai 2015, Gheorghe Deaconeasa a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru fapte similare.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Valcea. (V.E.)

 

Leave a Reply