BREAKING NEWS! Transportul public din Timisoara ar putea fi paralizat, luni dimineata, din cauza unei greve in pregatire a angajatilor RATT    Un barbat din Sacosu Turcesc va sta dupa gratii timp de un an, dupa ce a fost prins conducand fara permis    Politia Transporturi Timisoara a recuperat, in urma unor perchezitii in judetul Hunedoara, peste 150 de tone de carbune furat din vagoanele de marfa    9 persoane din municipiul Petrosani, retinute de politistii timisoreni in dosarul furturilor de carbune din vagoanele de marfa     Procurorul Oana Schmidt Haineala este noua sefa a corpului de control din Ministerul Justitiei    Profesor de religie din Copsa Mica, preot, acuzat ce s-a masturbat la scoala, in fata elevilor, a demisionat din invatamant

ATAC LA DNA! Infractiunile savarsite de judecatori si procurori ar trebui sa fie investigate de o sectie speciala, infiintata in cadrul Parchetului General ! Propunerea legislativa a fost facuta de finul premierului Victor Ponta, deputatul Marius Manolache!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

marius-manolache-deputat-psd

Finul premierului Victor Ponta, deputatul PSD Marius Manolache a propus infiintarea, in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de casatie si Justitei (ICCJ), unei sectii de investigare, in exclusivitate, a infractiunilor savarsite de procurori si judecatori, considerand ca actualele mijloace de investigare s-au dovedit ineficiente.

„Solutia legislativa se impune data fiind ineficienta dovedita a mijloacelor legale si procedurale existente in legatura cu investigarea infractiunilor savarsite de magistrati in exercitarea profesiei. Numarul solutiilor definitive de achitare pronuntate de magistrati constrasteaza flagrant cu numarul de dosare penale in care acestia sunt investigati pentru fapte savarsite in exercitarea profesiei (represiune nedreapta, cercetare abuziva)”, considera initiatorul proiectului.

Deputatul PSD propune modificarea, in acest sens, a legii organizarii judiciare. Potrivit celor propuse de initiator, completele de 5 judecatori vor solutiona apelurile si cerererile depuse in cauzele judecate in prima instanta de Sectia Penala a ICCJ, dar alte cauze date in competenta lor prin lege, insa va functiona si ca instanta disciplinara. Apelul nu poate fi declarat decat in favoarea inculpatului.

„Initiatorul apreciaza ca nu poate fi exercitata calea de atac a apelului impotriva unei hotarari pronuntate in fond de catre instanta suprema decat in favoarea persoanei deferinta justitiei”, mai arata initiatorul in expunerea de motive a proiectului.

Deputatul PSD a depus proiectul in 10 iunie, acesta aflandu-se in consultare publica la Camera Deputatilor. La fel ca nasul sau, premierul urmarit penal Victor Ponta, Marius Manolache este si el urmarit penal in dosarul Realitatea Media, fiind acuzat de fals în acte. Mai exact, in calitate de avocat angajat de administratorul societatii Strategies Research Investments ar fi semnat un contract de vanzare – cumparare actiuni, contract ce contine mentiuni nereale cu privire la data incheierii si care, ulterior, a fost utilizat de alte persoane, printre care si Cozmin Guse, pentru a justifica modul de dobandire de catre aceasta societate a actiunilor Realitatea Media.

Mai mult, el este initiatorul legii care modifica Codul Penal si face mai greu de obtinut condamnarile si aproape imposibil de obtinut arestarea preventiva. ;arius Manolache este deputat in Colegiul 4 Mehedinti si membru in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor.

Manolache este si finul premierului Victor Ponta, cu care a avut si un cabinet de avocatura. Cei doi l-au reprezentat pe Ovidiu Tender intr-un proces. (V.E.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: