SPAGA DE UN MILION! Escrocul afacerii Radisson de la Timisoara, complice cu nepotul lui Traian Basescu intr-un dosar de trafic de influenta! In acest caz mai sunt implicati fiul fostului presedinte al Republici Moldova si ginerele lui Traian Basescu!

dragos_basescu

Procurorii DNA l-au ridicat, miercuri dimineata, 17 iunie 2015, pe nepotul fostului presedinte Traian Basescu, Dragos Basescu (foto) si l-au audit aproape cinci ore in dosarul in care mai sunt cercetati fiul fostului presedinte al Republici Moldova, Sergiu Lucinschi, ginerele lui Traian Basescu, avocatul Radu Pricop, procurorul Remus Jurj si un ofiter de politie din DIICOT.


La finalul audierilor, nepotul lui Traian Basescu a fost declarat suspect de trafic de influenta si plasat sub control judiciar in schimbul unei cautiuni de 10.000 de lei.

Dragos Basescu ar fi suspectat de trafic de influenta, dupa ce ar fi cerut de la omul de afaceri Sandu Staicu un milion de euro, cu ajutorul unui complice, pentru a-i rezolva problemele judiciare de la DIICOT, cunoscand persoane din domeniul justitiei.

Potrivit unor surse judiciare, Dragos Basescu s-ar fi intalnit cu omul de afaceri Sandu Staicu la Clubul Pescariu, zona SPA, pentru a discuta despre rezolvarea problemelor judiciare ale acestuia din urma intr-un dosar instrumentat de procurorul Remus Jurj, de la DIICOT.

Sandu Staicu, administrator la SC Activ Invest Construct SRL, a fost retinut in martie 2014 de DIICOT pentru constituire de grup infractional si spalare de bani, într-un dosar instrumentat de procurorul Remus Jurj.

ciprian_nistor

Sursele citate au dezvaluit ca, dupa ce ICCJ a respins propunerea de arestare preventiva in cazul sau, Sandu Staicu ar fi fost contactat de o persoana, cu care s-ar fi si intalnit, si care i-a spus ca Dragos Basescu ii propune un mod de rezolvare a problemelor sale de la DIICOT, printr-un complice – Ciprian Nistor, nimeni altul decat escrocul afacerii Radisson de la Timisoara.

Aceleasi surse au mentionat ca, ulterior, omul de afaceri ar fi stabilit o intalnire cu Dragos Basescu la Clubul Pescariu, discutiile purtandu-se in zona SPA, respectiv la o sauna.

Cu acel prilej, conform surselor, Ciprian Nistor si Dragos Basescu i-au dat sa citeasca o lista cu nume de firme si de persoane pe care Sandu Staicu le-a recunoscut ca fiind prezente in dosarul sau. Lista cu date i-ar fi fost prezentata pentru a-l convinge ca au acces la dosar si ca au posibilitatea de a influenta evolutia acestuia.

Tot cu aceasta ocazie, Dragos Basescu ar fi pronuntat numele procurorului de caz, discutia continuand cu pretinderea a 500.000 euro pentru ca omul de afaceri sa nu fie arestat preventiv in urma contestatiei DIICOT si inca 500.000 de euro pentru ridicarea sechestrului pe avere.

Omul de afaceri le-ar fi spus celor doi ca nu are posibilitatea sa achite o suma atat de mare si ca nici nu doreste sa se faca vreo interventie de acest gen, insa Dragos Basescu i-a propus ca solutie incheierea unui contract fictiv de consultanta cu o firma internationala pentru a nu trezi suspiciuni, prin care urma sa achite suma pretinsa de un milion de euro esalonat, in functie de evolutia din dosar, pe o perioada de pana la 2 ani. (V.E.)

 

Leave a Reply