DISPARITIE MISTERIOASA! Politistii de la Crima Organizata Timisoara care-l aveau in consemn pe liderul gruparii de proxenetism Paul Manzu, reclamati la DNA pentru favorizarea infractorului si abuz in serviciu! “Politistii si procurorul au ramas pasivi in sala de judecata, in timp ce interlopul a anuntat ca pleaca acasa!”

negrila1_impact

Disparitia liderului gruparii de proxetism din Timisoara, Paul Manzu, din sala de judecata a Curtii de Apel, chiar de sub nasul lucratorilor de la Crima Organizata, dar si a procurorului de la DIICOT, continua sa fie un mister pentru opinia publica, cu atat mai mult cu cat interlopul fusese monitorizat indeaproape timp de mai bine de doi ani.


Tocmai pentru a se investiga aceasta disparitie stranie, care agraveaza situatia celorlalti arestati din dosar, avocatul Florin Kovacs a depus o reclamatie la DNA Timisoara, in care-i acuza pe subcomisarul Alin Baicu si agentul principal Corina Gheorghe, ambii de la Biroul de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, de favorizare a infractorului si abuz in serviciu, in conditiile in care au manifestat o atitudine pasiva in momentul in care Paul Manzu a parasit sala de judecata.

“Inclin sa cred ca aceasta disparitie a lui Paul Manzu nu este deloc intamplatoare, intrucat a plecat din sala de judecata nestingherit, sub pretextul ca se duce pana acasa sa-si ia haine pentru perioada de arest. Ma intreb, oare de ce atat procurorul DIICOT Carmen Martinov, cat si cei doi politisti de la Crima Organizata au ramas pasivi in sala de judecata, asteptand pronuntarea judecatorilor, in conditiile in care se stia ca Manzu va primi mandat de aresare pe 29 de zile? Cum este posibil ca dupa doi ani de monitorizare stricta sa scapi un infractor periculos printre degete? Inteleg anumite ratiuni de procedura, insa daca Paul Manzu a fost lasat sa fuga pentru a-i turna pe ceilalti, multe VIP-uri locale, sa ni se spuna si noua, avocatilor, opiniei publice, nu sa ni se jigneasca inteligenta!”, atrage atentia avocatul timisorean.

Paradoxal, in ciuda surprizei absolute a disparitiei lui Paul Manzu, despre aceasta fuga de sub escorta se vorbea inca de la retinerea interlopului.

paul_manzu

“Smecherii din oras stiau de cateva zile ca Paul va fugi din tara! Este curios ca aceste zvonuri nu au ajuns la urechile politistilor de la Crima Organizata, foarte bine infiltrati in gruparile interlope din Timisoara, si nici la urechile procurorului de caz, iarasi, o persoana foarte informata”, ne-a dezvaluit o sursa a ImpactPress. O perspectiva noua asupra acestei disparitii a lui Paul Manzu a inocat si avocata Carmen Obirsanu, care s-a retras din acest dosar dupa ce i-a fost aratata “pisica” de catre procuror.

“Se stia de cateva zile ca Manzu incearca sa faca o intelegere cu procurorii: daca va fi lasat liber, va spune tot ce stie despre retea, despre clientela de lux, despre persoane importante din Timisoara si Arad care au beneficiat de serviciile sexuale ale minorelor. Nu m-am retras din dosar din cauza avertismentului procurorului Martinov, ci pentru ca clientul meu, agentul de politie Ovidiu Gitan, nu a avut bani pentru plata onorariului”, spune Carmen Obirsanu.

Pana la ora redactarii acestui articol, nu am primit nicio reactie din partea sefului Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, comisarul sef Stefan Negrila, desi am solicitat un punct de vedere. In final, sa mai spunem ca un alt proxenet arestat in acest dosar, Ovidiu Torj, tovaras de fapta cu disparutul Paul Manzu, este un personaj binecunoscut la nivelul BCCO Timisoara, mai cu seama dupa episodul furtului unei mari cantitati de alcool, proba intr-un dosar, din depozitul unei unitati militare din Chisoda. Cercetarile la fata locului au stabilit ca yalele nu fusesera fortate, ci s-a intrat cu chei potrivite… (V.E.)

3 thoughts on “DISPARITIE MISTERIOASA! Politistii de la Crima Organizata Timisoara care-l aveau in consemn pe liderul gruparii de proxenetism Paul Manzu, reclamati la DNA pentru favorizarea infractorului si abuz in serviciu! “Politistii si procurorul au ramas pasivi in sala de judecata, in timp ce interlopul a anuntat ca pleaca acasa!”

  1. Probabil ca si-au primit partea pentru indiferența din sală… Banii cumpără aproape orice! Ce mai are de zis procurorul acum?? “Evident” ea nu are nici o implicație!

  2. Interesant! Foarte interesant! Il urmaresti doi ani si il pierzi in jumate de ora! Negrila ar trebui sa raspunda pentru neglijenta celor doi adormiti de politisti, care sunt oamenii lui de baza din cadrul biroului. Mai ales Corina

  3. Negrila tată ar trebui sa iti dai demisia de onoare, ca de 15 ani stai frate pe scaunul de sef la crimă organizată si orasul e plin de droguri si proxeneți! Asta e treaba ta si e încă o dovada a faptului ca nu iti faci treaba si nu meriti functia de sef pe care stai cocotat! Cred ca o sa ajungi la puscărie băiete la fel si ceilalti 2 oameni ai tai care l au lasat sa plece din sala pe minzu in loc sa il invite la audieri sau sa il supravegheze! Se numește favorizarea infractorului!

Leave a Reply