IN MEMORIAM! Comisarul sef Ioan Ionescu, care s-a sinucis in urma cu cateva zile in sediul Politiei Timis, s-a destainuit presei o singura data: cand fiul sau Sergia si-a pierdut cainele si a scris o scrisoare catre Dumnezeu sa i-l aduca inapoi! Republicam articolul la cererea celor ce l-au cunoscut si iubit pe fostul politist timisorean

ionescu_caine

Un copil din Timisoara a trait experienta unui adevarat miracol, la cateva zile dupa ce a avut inspiratia sa scrie o scrisoare catre Dumnezeu. Sergiu Ionescu, in varsta de doar 11 ani, a apelat la ajutorul Divinitatii in disperare de cauza, dupa ce cainele sau, de care se simtea extrem de atasat inca de la venirea pe lume, in urma cu sapte luni, a disparut de-acasa fara urma.


Toate cautarile in zona cartierului de case de pe Calea Urseni s-au dovedit fara efect, iar parintii copilului se simteau neputinciosi, vinovati, si nu mai stiau cum sa-i aline suferinta. La cateva zile de la pierderea cainelui, Sergiu s-a gandit sa scrie o scrisoare catre Dumnezeu pentru a-I cere ajutorul. Stia din filme ca, in perioada Craciunului, se petrec unele miracole si a sperat ca, poate, va trai si el o asemenea experienta. Incredibil, dar adevarat, ruga sa fost ascultata si, la numai trei zile de cand a lasat scrisorica pe veranda casei, a fost anuntat ca animalul se afla la un adapost al Asociatiei pentru protectia animalelor „Ecovet” si ca este asteptat sa-l recupereze.

„A fost o explozie de bucurie cum rar mi-a fost sa vad! Efectiv nu mai avea rabdare, abia a asteptat sa ajungem la adapostul de caini pentru a vedea daca, intr-adevar, ruga sa a fost ascultata, iar Dumnezeu i-a adus prietenul inapoi. In momentul in care am ajuns la adapost si l-a strigat, iar cainele aflat printre zecile de animale a inceput sa latre si sa alerge catre copil, efectiv mi-au dat lacrimile de fericire! Nu pot sa explic sentimentul, a fost prea profund…”, povesteste tatal micutului, Ioan Ionescu.

Disparitia ciobanescului german care raspunde la numele XXL a fost constatata de Ioan Ionescu chiar inainte de aparitia zilelor geroase de la inceputul lunii.

ionescu_caine2

Am uitat poarta de la curte deschisa doar cateva minute! A fost suficient ca XXL sa dispara fara urma. Am pornit sa-l caut prin cartier, pe campul de la marginea orasului, am intrebat in dreapta si in stanga. Am intrat intr-un birt din zona si le-am oferit celor care se cinsteau acolo 100 de euro daca-mi gasesc cainele. Nu s-a miscat niciunul de la masa! O aveam cu mine pe mama lui XXL, Lady, care-i luase urma si adulmeca in dreapta si in stanga. Urma a disparut in zona sectiei Continental din Calea Buziasului. Am sperat sa-l gasesc pana la sosirea lui Sergiulica de la scoala! N-a fost sa fie si, nu stiam cum sa-i spun ca am pierdut catelul. Eram convins ca o sa fie distrus si asa a si fost! Cand a auzit ce s-a intamplat, a facut ochii mari, a exclamat „Ce mi-ati facut!!!” si s-a pus pe plans. Nu l-am mai putut linisti cateva ore”, povesteste Ioan Ionescu.

Atat de afectat a fost fiul sau de disparitia cainelui, incat n-a mancat doua zile, rastimp in care a batut la pas zeci de kilometri pentru a scotoci dupa XXL. In zadar, animalul parca intrase in pamant.

„Intr-una din seri, am vazut ca nu e in casa si l-am strigat, pentru a vedea daca nu a iesit iar pe camp! Era noaptea si mi-era frica sa nu i se intample ceva! Mi-a raspuns de pe veranda. Am mers acolo si am vazut un lucru incredibil: fiul meu efectiv latra! L-am intrebat de ce face asta. Mi-a raspuns ca, poate, ii aude XXL glasul si se intoarce acasa. Atunci mi-am dat seama cat de mult sufera”, mai povesteste Ionescu-senior.

Pierderea cainelul parea definitiva, familia aproape ca se resemnase, cand lui Sergiulica i-a venit ideea de a-si materializa ultima speranta. A luat o foaie de hartie, un pix si a inceput sa scrie o scrisoare mai putin obisnuita.

scrisoare_Dzeu

„Dumnezeul meu, Creatorul oamenilor, animalelor, a lumii, a stelelor, a binelui, a galaxiilor, a universului. Mi-as dori o singura dorinta: sa-mi vina cainele acasa (XXL)! Te rugam eu cu mama, tata si Lady, mama ei. Te rugam adu-o foarte repede acasa, pentru ca plangem si nu ne mai putem opri. Am cautat zi si noapte, ore si minute intregi. Te rugam, facem orice, dar adune-o, te rugam extrem de mult! Catelusa este ciobanesc german, are parul mare (lung), culoarea ei este negru-roscat si are 7 luni. NU VREM SA MOARA! Te rugam adu-o pe catelusa XXL acasa! Te imploram! Binecuvantare si iubire din partea mea, mamei, tatei si a lui Lady”, au fost cuvintele adresate Lui Dumnezeu. Miracolul s-a infaptuit la trei zile de la ruga fierbinte! XXL a fost recuperat de la adapostul Ecovet, dupa ce pozele catelului postate pe Facebook au fost recunoscute de o persoana, care a sunat pentru a dezvalui locul unde se afla micul patruped.

Dupa cum scrie in Biblie, ca Dumnezeu infaptuieste miracolele prin intermediul oamenilor, asa s-a intamplat si in acest caz.

„Un prieten care stia marea mea suparare, mi-a cerut cateva poze de-ale lui XXL si le-a postat pe Facebook. Cei de la adapostul le-au vazut si ne-au anuntat ca au un asemenea caine si ne-au invitat sa-l recunoastem si sa-l recuperam. Am luat carnetul de sanatate si ne-am prezentat, cu mari sperante, la adapostul aflat la marginea orasului. Din fericire, XXL fusese salvat! Va dati seama, este caine de rasa, putea sa fie prins si legat in vreo curte si nu l-am mai fi gasit niciodata. Incep sa cred si eu ca Dumnezeu a facut un miracol! Prin intermediul Facebook!”, ne-a mai povestit Ioan Ionescu. „Ar fi fost o pierdere imensa pentru mine si nu stiu cand mi-as mai fi revenit! Eu i-am pus numele XXL pentru ca, la nastere, avea parul putin mai lung decat ceilalti catei. E cel mai bun prieten al meu si-s bucuros ca Dumnezeu mi l-a adus inapoi”, spune Sergiu Ionescu, aabsolut convins ca a trait un miracol.

„O persoana de bunacredinta l-a gasit, speriat, pe undeva, prin zona cartierului Freidorf, si l-a adus la noi. A inteles ca cineva plange dupa acel catel! Ma bucura faptul ca am descoperit atat de repede proprietarul, altfel, la cat de frumos este, ar fi fost adoptat in cel mai scurt timp. Bucuria copilului nu poate fi descrisa in cuvinte”, spune Adriana Tudor, presedinta Asociatiei Ecovet. Sa mai spunem ca pe strazile Timisoarei traiesc liberi peste 4000 de caini fara stapan, in timp ce in adaposturile celor sase asociatii locale pentru protectia animalelor se afla circa 220 de animale. (G.I.)

 

 

Leave a Reply