SECHESTRU! Procurorii DNA Timisoara au pus sechestru pe opt imobile apartinand lui Gheorghe Chivorchian, pentru recuperarea sumei de 10 milioane de lei! Actualul secretar general al FRF este acuzat de complicitate la abuz in serviciu in dosarul finantarii ilegale a echipei de fotbal Poli Timisoara

chivorchian_impact

Fostul presedinte al  Poli Timisoara, Gheorghe Chivorchian, urmarit penal in dosarul finantarii ilegale a echipei de fotbal in perioada in care era patronata de Marian Iancu, a fost citat la DNA Timisoara pentru a i se comunica instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri, printre care si opt imobile, pana la concurenta sumei de 9.950.000 lei.


Prejudiciul cauzat prin activitatea desfasurata de acesta este in cuantum de 9.950.000 lei, aspect stabilit in baza raportului de constatare intocmit in cauza de specialistul din DNA.

In 27 iunie, DNA a informat ca procurorii Procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Gheorghe Chivorchian, director executiv al unui club de fotbal la data faptelor, in prezent secretar general al Federatiei Romane de Fotbal, sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

DNA a precizat ca, in cursul anului 2008, angajati din cadrul Consiliului Judetean Timis, cu stiinta, au intreprins demersurile necesare, pentru alocare unor sume de bani in vederea sustinerii echipei de fotbal ce apartinea S.C. Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A.

“Concret, acestia au avizat, cu incalcarea dispozitiilor legale, o hotarare a Consiliului Judetean Timis si au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performantei sportive si asigurarea conditiilor de accedere si participare a echipei la competitiile de club UEFA. In baza acestor documente, cu incalcarea dispozitiilor legale, au fost acordate societatii comerciale mai sus mentionate, care la acel moment inregistra restante la plata obligatiilor catre bugetul de stat si catre finantatorul Consiliul Judetean Timis, mai multe sume de bani totalizand peste 1.000.000 euro, suma ce constituie prejudiciu adus bugetului Consiliului Judetean Timis”, sustin procurorii.

Anchetatorii au retinut ca, dupa aprobarea finantarii, in scopul intocmirii si efectuarii inregistrarilor financiar contabile de catre angajatii CJ Timis a sumelor de bani virate catre firma respectiva, Chivorchian, pentru a sprijini activitatea infractionala a angajatilor respectivi, a prezentat si depus documente false din care rezulta ca sumele de bani acordate au fost utilizate pentru achitarea drepturilor de natura salariala sau asimilata veniturilor catre jucatorii de fotbal legitimati la clubul de fotbal respectiv.

“In realitate acesti bani au fost utilizati de catre firma respectiva in alte scopuri, respectiv pentru plata datoriilor si penalitatilor anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de inchiriere si intretinere a stadionului ‘Dan Paltinisanu’ aflat in proprietatea Consiliului Judetean Timis si inchiriat echipei de fotbal, precum si pentru plata datoriilor fiscale stabilite in sarcina clubului de fotbal rezultate din executari silite efectuate de organele fiscale ale Ministerului Finantelor Publice, etc”, au mai constatat procurorii. (V.E.)

 

Leave a Reply