ADIO CONSERVATORI! Maria Grapini a anuntat ca paraseste Partidul Conservator, pentru a se alatura proiectului politic construit de Dan Voiculescu din inchisoare! “Nu sunt un om las, nu mi-e teama decat de Dumnezeu!”

grapini1

La aproape 10 ani de la intrarea in politica alaturi de mentorul sau doctrinar, Dan Voiculescu, europarlamentara Maria Grapini a anuntat ca se desparte de partidul care i-a girat ascensiunea pana in Parlamentul European.


Vicepresedinta Partidului Conservator si lidera filialei Timis a PC il acuza pe ministrul Agriculturii Daniel Constantin ca i-a furat partidul lui Dan Voiculescu, pentru a-l desfiinta prin fuziunea cu PLR-ul lui Calin Popescu Tariceanu. Intr-o scrisoare dura adresata presedintelui Daniel Constantin, Maria Grapini anunta ca nu va participa la congresul convocat “nestatutar” in care va fi anuntata fuziunea cu PLR si ca se va alatura noului partid infiintat de Dan Voiculescu din inchisoare, Partidul Puterii Umaniste social-liberal.

“As fi dorit sa impartasesc participantilor amaraciunea mea, dezamagirea mea fata de atitudine si deciziile pe care le-ati luat in ultimul an domnule Presedinte. Am avut incredere in dumneavoastra si timp de patru ani v-am promovat ca pe un tanar om politic de perspectiva si dumneavoastra stiti acest lucru! Am crezut in omul Daniel Constantin si credeam ca un om din generatia celor de 30 de ani va avea moralitatea si verticalitatea de care este atata nevoie in politica romaneasca! M-ati dezamagit domnule Daniel Constantin, si nu numai pe mine. Ati dezamagit multi oameni, membri sau nemembri ai PC. Cred ca cei mai dezamagiti sunt umanistii, cei care din 1991 au muncit si au pus bazele Partidului Umanist si au continuat in Partidul Conservator. A fi umanist inseamna sa respecti oamenii, sa-i respecti pe cei care ti-au intins o mana si sa nu-i lovesti atunci cand nu se pot apara. A fi umanist inseamna sa raspunzi la solicitarile oamenilor ,sa incerci sa-i ajuti. Voiam sa transmit in cadrul Congresului, un ultim mesaj: nu sunt un om las, nu mi-e teama decat de Dumnezeu ! Nu pot sa particip la proiectul de desfiintare a PC, a spiritului si doctrinei acestuia! Voiam sa spun umanistilor, conservatorilor ca, nu eu plec din partid, ci dumneavoastra. Desfintati un partid pe care l-ati primit de-a gata!

 As fi vrut sa fiu prezenta la ultimul Congres al PC, sa spun ca nu ati facut nicio activitate politica de un an de zile in numele partidului, ati fugit de sigla PC, nu ati vrut sa va mai asociati numele cu PC. Intrebarea pe care o adresez public este urmatoarea: daca nu ati mai vrut sa aveti de-a face cu Presedintele fondator al PC si cu Partidul Conservator, de ce nu ati plecat din partid ? Moral era sa plecati si sa lasati partidul, fondatorilor, si celor care au crezut in el. Macar atata lucru puteati face, pentru cat ati primit de la PC! Nu pot sa inteleg , moral vorbind, cum sa ai diferente de opinie cu cineva, dar sa-i confisti (profitand ca nu se poate apara) partidul pe care l-a fondat ?! Nu pot domnule Daniel Constantin sa fiu partener intr-un proiect prin care desfiintati un partid in care am investit multa munca alaturi de multi colegi, am investit mult timp si am creat sperante multor oameni!”, scrie Maria Grapini in scrisoarea adresata lui Daniel Constantin.

voiculescu

Aceasta despartire a Mariei Grapini de Partidul Conservator vine la o scurta perioada de timp de la anuntul lui Dan Voiculescu ca a fondat un nou partid. “Astazi, un grup de tineri a depus la Tribunalul Bucuresti cererea de inregistrare a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) – PPU. Partidul preia doctrina umanista, fondata de mine in 1992 care recunoaste demnitatea, valoarea si posibilitatile de desavarsire a fiintei umane. Doctrina umanista a fost rezultatul analizei sistemului capitalist si socialist care a avut drept concluzie faptul ca ambele au o mare carenta: nu tin cont de natura umana. Realitatea este ca lumea este compusa din oameni care au initiativa, din indivizi care stiu sa organizeze si sa conduca, dar si din persoane care au nevoie de sprijin”, a filosofat Voiculescu intr-o postare pe Facebook. (M.I.).

Leave a Reply