BREAKING NEWS! Un maior din cadrul SRI Arad, arestat preventiv intr-un dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DIICOT    Directorul Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan, care cumuleaza salariul de functionar public cu pensia MAI, a avut anul trecut venituri de aproape 150.000 de lei     Tribunalul Timis a emis un mandat de arestare pe 30 de zile pentru Vajna Franz, acuzat de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte    Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis cercetarea in libertate a lui Fercovici Ciprian, acuzat de comiterea a doua fapte de violare de domiciliu    Pasagerul cu numarul 1.000.000, primit cu sampanie pe Aeroportul International Timisoara    Atentate teroriste soldate cu morti si raniti in Spania, Rusia, Finlanda si Australia, agresorii folosind masini sau arme albe

CONFLICT DE INTERESE! Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a finalizat ancheta in dosarul fostului director executiv al APIA Arad! Gheorghe Alda este acuzat de conflict de interese, dupa ce a acordat plati unei firme din care facea parte si sotia sa!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

3-gheorghe-alda

Procurorii din cadrul Parchetului de pe  langa Curtea de Apel Timisoara  au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Gheorghe Alda, fost director executiv al APIA Arad, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Din probatoriul administat de anchetatori pe parcursul urmaririi penale a rezultat faptul ca inculpatul, in calitate de director executiv al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura – Centrul Judetean Arad, a aprobat, prin semnare, in data de 17.03.2010, o decizie de acordare a platilor in cadrul schemelor de sprijin pe suprafata pentru campania 2009, in favoarea unei societati comerciale in care sotia sa avea calitatea de asociat.

In baza acestei decizii s-a platit societatii comerciale restul sumei de 56.336,24 lei pentru Schema de plata unica pe suprafata – S.A.P.S. si suma de 153.741,92 lei pentru Schema pentru plati nationale directe complementare – P.N.D.C. 1, suma totala fiind de 210.078,03 lei. Dosarul a fost trimis, spre competenta soluţionare, Judecatoriei Arad.

“Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedură penala, finalizarea urmaririi penale si trimiterea rechizitoriului instantei de judecata, situatie care nu poate infrange in nici un fel principiul prezumtiei de nevinovatie”, atrage atentia procurorul Camelia Miculescu. (G.I.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: