Festivalul AccesArt! Luptatori mascati de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Timisoara au participat la un inedit atelier de colaj! (P)

jandarmi_impact

O grupa de luptatori mascati de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Timisoara, cu cagule si echipament de interventie complet, au descins, azi, in parcul Botanic, starnind panica printre plimbaretii de sambata dupa-amiaza. Prezenta jandarmilor in cel mai frumos parc al Timisoareui nu s-a datorat vreunei operatiuni de restabilire a ordinii si ordinii publice, ci faptului ca au fost invitatii surpriza la Festivalul AccesArt, unde au participat la un inedit atelier de colaj.


“Jandarmii au descins complet echipati si inarmati, cu castile pe cap, in cunoscutele combineazoane negre, intrucat, dupa distractie, au plecat intr-o misiune de mentinere a ordinii in oras.  Au intrat imediat in atmosefra si, pe langa faptul ca au fost un punct de maxima atractie in festival, au realizat niste colaje cu adevarat inspirate”, au declarat organizatorii.

FestivaluluI AccesArt, aflat la a VIII-a editie, este un eveniment prin care arta si artistii incearca sa se apropie de public. Timp de trei zile, de vineri pana duminică, intre orele 14,00 – 23,00, in Parcul Botanic din Timisoara. Tema festivalului din acest an este Asimetrii.

“Asimetriile te provoaca sa fii altfel. Intr-o lume bine organizată, aparent, noi propunem asimetriile, adica revenirea la realitatea frustă. Asimetriile sunt natura noastră, ele eliberează, starnesc creatia, dincolo de perceptii”, spune Roxana Cirt, presedintele Fundatiei Rubin.

Un alt partener de nădejde al AccesArt este Teatrul National din Timisoara, institutie care aduce din emotiile de pe scenele sale in Parcul Botanic, ca preambul al Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Romanesti ( FEST – FDR), eveniment ce va incepe duminică. Vainvităm sadescoperiti ”minunile” teatrale care vi se pregătesc in săptămana ce urmează, prin intermediul unei expozitii cu fotografii din spectacolele editiei precedente a FEST – FDR, dar si ale Nationalului, realizate de Adrian Piclisan. Atelierele care au loc in cadrul AccesArt au rolul de a aduce arta mai aproape de timisoreni.

mascati_impact

 

”De la picturape  sticlă, acuarelă, modelaj panala stencil-uri si graffiti sau colaj, festivalul pune la dispozitia participantilor materialele si coordonatorii necesari pentru a putea deveni pentru cateva zile artisti. Deschise pentru toate categoriile de public, de la copii de toate varstele la profesionisti in cele mai diverse domenii de activitate, evenimentele din acdrul AccesArt au menirea de a scoate artistii din mediul lor conventional  de  creatie – atelierul,  iar  publicului  ii  faciliteaza interactiunea  cu  procesul  creativ.  De asemenea, expozitiile părăsesc pentru 3 zile conventionalele simeze si spatiile galeriilor, fiind panotate in Parcul Botanic. Vor fi expuse de la lucrări in bronz la lucrări fotografice si pasteluri, realizate de cei mai buni artisti”, a mai adăugat Roxana Cirt.

In cifre festivalul arata astfel: peste 150 de artisti din Timisoara, Cluj, Brasov si Bucuresti vor sustine activităti in cadrul celei de-a VIII-a editii AccesArt. Vor fi peste 60 de ateliere si workshop-uri de creatie artistică, 19 instalatii, performance-uri si expozitii, iar in cele trei seri vor avea loc 9 concerte ale unor trupe si artisti din zona alternativ, experimental, electronic si jazz (Armies, BAB, Sonatic, Soulheads, Waka -X, Brum, PaperJam, Tzuc & Petzi (aka Petra Acker şi Tzuc) si NOPAME. Festivalul AccesArt, editia a VIII-a este organizat de Fundatia Rubin cu sprijinul Primăriei Municipiului si al Consiliului Local Timisoara.

 

Leave a Reply