FILME ON-LINE PENALE! Proprietarii unor site-uri de tip torrent au fost ridicati de mascati si acuzati de “trafic” cu opere fara acordul titularilor, dar si de spalare de bani! Risca pana la 12 ani de inchisoare!

hackeri

O suta de hard-disk-uri, un server si 70.000 de euro au ridicat politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IGPR, vineri, dupa zece perchezitii efectuate la persoane suspectate de punerea la dispozitia publicului de opere, fara acordul titularilor, prin intermediul unor site-uri de tip torrent si spalare de bani.


De asemenea, doua persoane au fost retinute. Potrivit unui comunicat al IGPR, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice – Inspectoratul General al Politiei Romane au efectuat 10 perchezitii la persoane banuite de spalare de bani proveniti din savarsirea de infractiuni de punere la dispozitia publicului de opere, fara acordul titularilor.

Activitatile s-au desfasurat in Bucuresti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la sediile si punctele de lucru a doua societati comerciale care desfasoara activitati in domeniul comunicatiilor electronice, precum si la locuintele persoanelor banuite.

De asemenea, au fost efectuate perchezitii informatice si au fost puse in executare trei mandate de aducere, emise pe numele celor in cauza.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2009 – 2014, persoanele banuite ar fi pus la dispozitia publicului, contra unor sume de bani, prin intermediul a doua site-uri de tip torrent, opere protejate.

Din activitatile ilegale acestia ar fi obtinut, pana in prezent, aproximativ 2.000.000 de lei, pe care i-ar fi supus procesului de spalare a banilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciului Roman de Informatii. La activitati au participat si politisti de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti. In cazul in care vor fi gasiti vinovati, acestia risca pana la 12 ani de inchisoare. (V.E.)

Leave a Reply