MASON CONDAMNAT! Fostul sef al Lukoil Timisoara, condamnat la 3 ani de inchisoare sub supraveghere pentru fraudarea de fonduri europene! Conform sentintei, Iosif Ingrisch va efectua 100 de zile de munca in folosul comunitatii la Horticultura si RATT!

Iosif Ingrisch

Fostul candidat al UNPR la sefia Consiliului Judetean Timis, venerabilul Iosif Ingrisch (foto) a primit o condamnare cu suspendare in dosarul in care procurorii DNA l-au acuzat de fraudarea de fonduri europene in valoare de peste un milion de lei.


Magistratii Tribunalului Timis nu s-au lasat impresionati de cartea de vizita a fostului director al Lukoil Timisoara, sef de loja masonica, prieten cu deputatul Alin Popoviciu si actual colaborator al Gazprom, si l-au condamnat la pedeapsa totala de 3 ani de inchisoare pentru folosira sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

De asemenea, ca pedeapsa complementara, judecatorii i-au interzis dreptul de a desfasura activitati care implica obtinerea/derularea de fonduri din bugetul general al comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor pe o perioada de 5 ani de la ispasirea pedepsei. Mai mult, venerabilul Iosif Ingrisch va fi obligat sa presteze 100 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul a doua regii ale Primariei Timisoara, respectiv Horticultura si RATT.

“Pune in vedere condamnatului prevederile art. 96 alin. 1 si 4 C.p., respectiv nerespectarea cu rea-credinta a masurilor de supraveghere si neexecutarea obligatiilor impuse de instanta ori stabilite de lege, precum si savarsirea in termenul de supraveghere a unei infractiuni, are drept urmare revocarea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, cu consecinta executarii in intregime a pedepsei, potrivit dispoziţiilor referitoare la recidiva sau la pluralitatea intermediara”, se precizeaza in sentinta.

Totodata, pe durata termenului de supraveghere, condamnatul va fi obligat sa respecte cateva masuri de supraveghere, printre care – sa se prezinte la Serviciul de probatiune de pe langa Tribunalul Timis la datele fixate de acesta, sa primeasca vizitele consilierului de probatiune, sa anunte schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile, sa comunice schimbarea locului de munca, sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

In acelasi dosar au fost condamnati, de asemenea, la pedeapsa inchisorii si complicii lui Iosif Ingrisch. Astfel, Szabo Csaba-Zoltan, fost sef de ferma in cadrul SC Imp Cons SRL, a primit 2 ani si 10 luni de inchisoare cu suspendare si efectuarea a 100 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, Mihai Mosteanu, tehnician proiectant energetician la S.C. IMP CONS S.R.L, un an de inchisoare cu suspendare, in timp ce Ioan Goldis, angajat al aceleiasi societati, a primit 6 luni de inchisoare cu suspendare. Instanta a mai constatat ca prejudicial in cuantum de 1.003.950,39 lei, din care 803.160,312 lei (80%) din bugetul Comunitatilor Europene si 200.790, 078 lei din bugetul de stat, cu care AFIR s-a constituit parte civila in cauza, a fost integral recuperat, insa asta nu a impiedicat judecatorii sa aplice o amenda de 100.000 de lei firmei prin care s-a derulat proiectul european si sa o oblige sa afiseze sentinta timp de trei luni la sediul societatii.

Conform rechizitoriului intocmit de procurorii DNA Timisoara, povestea fraudarii fondurilor europene a inceput la data de 28 octombrie 2008, cand intre SC Imp Cons SRL Otelec si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit s-a incheiat contractul de finantare “Modernizare ferma vegetala prin achizitie de utilaje agricole, localitatea Otelec, comuna Uivar, judetul Timis”, finantat din fonduri europene. Pentru obtinerea unui punctaj superior in cadrul procedurii de evaluare, Iosif Ingrisch a inserat in cererea de finantare obligatia SC Imp Cons SRL de implementare a unui nou standard european privind calitatea semintelor, prin achizitionarea unei instalatii performante de tratare a semintelor. Sedusa de aceasta promisiune de modernizare a agriculturii banatene, A.P.D.R.P. a aprobat achizitionarea unor utilaje in valoare de 4.030.822 lei.

“In contextul achizitionarii acestor utilaje, Ingrisch Iosif a depus, cu ajutorul inculpatului Szabo Csaba Zoltan, reprezentant legal al proiectului, o cerere de plata aferenta primei transe de finantare, ce a fost respinsa de catre A.P.D.R.P. deoarece beneficiarul proiectului nu a dovedit achizitionarea instalatiei de tratat seminte. Ulterior, pentru a obtine, totusi, contravaloarea utilajelor achizitionate pana in acel moment, Ingrisch Iosif a contestat decizia de respingere si, in sustinerea contestatiei, a depus mai multe documente false, mentioneaza procurorii in rechizitoriu.

Sentinta Tribunalului Timis nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. Procurorii DNA Timisoara au atacat aceasta hotarare, solicitand pedeapsa cu executare pentru venerabilul Iosif Ingrisch si complicii sai. (Gh. Ilas)

3 thoughts on “MASON CONDAMNAT! Fostul sef al Lukoil Timisoara, condamnat la 3 ani de inchisoare sub supraveghere pentru fraudarea de fonduri europene! Conform sentintei, Iosif Ingrisch va efectua 100 de zile de munca in folosul comunitatii la Horticultura si RATT!

  1. Un coleg de-al tau, cunoscut ca a dezvaluit codurile ultrasecrete ale unei sectii de politie, titula ca un oltean a facut gaura in spatiu. Tu ii arogi condamnarea acestui cetatean, legand-o de calitatea de a face parte dintr-o organizatie. Cred ca e si rotarian sau lion, deci are legaturi cu fratii si fartatii. A schimbat si bani in Complex, legaturi cu lumea araba. Mai bine scriai, un obez nu se mai satura de bani.

  2. Cautam operatori PC pentru a posta anunturi
    pe site-urile cunoscute pentru astfel de servicii.
    Se va incepe cu o instruire gratuita in care sunt

    explicati toti pasii necesari,
    dupa aceasta instruire daca sunteti de acord cu

    conditiile cerute de noi puteti
    incepe sa lucrati de acasa, pe laptopul sau

    calculatorul personal.
    Cerintele sunt urmatoarele:
    & experienta minima in utilizarea calculatorului
    & PC sau Laptop + o conexiune la internet
    & rabdare
    & cerem si oferim seriozitate
    Daca sunteti interesat de oferta puteti trimite textul

    “informatii” la adresa: paulnikniki@yahoo.ro

Leave a Reply