MITA UNIVERSITARA! Un preparator de la Universitatea de Vest din Timisoara a fost prins in flagrant in timp ce primea bani de la studenti pentru a-i trece la examen! Rectorul Marilen Pirtea i-a felicitat pe procurori si a declarat “toleranta zero la coruptie”

profesor_mita

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus, prin ordonanta, retinerea pentru 24 de ore a unui cadru didactic de la Universitatea de Vest Timisoara, acuzat de savarsirea infractiunii de luare de mita.


Ovidiu Constantin Aritoni (foto), preparator universitar la Facultatea de Informatica a UVT, a fost prins in flagrant, joi seara, in jurul orei 20, in biroul sau din cladirea universitatii, in timp ce primea suma de 900 de lei de la trei studenti pentru a-i promova la examenul de “Sabloane de proiectare” ce urma sa aiba loc in data de 26.05.2015.

Ovidiu Aritoni a fost denuntat chiar de catre unul dintre studentii sai, iar flagrantul s-a realizat cu sprijinul tehnic al SRI Timis. Aflat intr-o nesfarsita campanie de imagine, rectorul Marilen Pirtea a emis imediat un comunicat in care ii felicita pe procurori si vorbeste despre toleranta zero la coruptie.

„Universitatea de Vest din Timisoara are toleranta zero fata de comportamentele care deviaza de la principiile de onestitate, transparenta, profesionalism și excelenta. Evenimentul, pe cat de nedorit, este pe atat de necesar in descurajarea unor actiuni nedemne de mediul profesionist creat la universitate. Institutia regreta faptul ca un om nu a ințeles ca universitatea are toleranta zero fata de asemenea comportamente nedemne”, se mentioneaza in comunicat. Suspectul va fi prezentat Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva. (G.I.)

Leave a Reply