PLAN LA AMENZI! Un ofiter de politie din Timis a castigat procesul cu IGPR, dupa ce a fost sanctionat pentru neindeplinirea planului la amenzi! Politistul a aratat ca radarele nu aveau aviz metrologic si risca anularea amenzilor in instanta!

moldovan_gh

Fostul sef al Biroului Drumuri Nationale si Europene din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Timisoara, comisarul sef Gheorghe Moldovan, a castigat un proces cu Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) si, chiar daca a iesit la pensie, i se va returna o anumita suma de bani, care i-a fost retinuta din salariu in urma unei sanctiuni.


Mai exact, prin dispozitia S/7508/05.03.2013 emisa de IGPR, comisarul sef Gheorghe Moldovan a fost sanctionat disciplinar cu retinerea unui procent de 10% din salariu pe o perioada de trei luni, motivul invocat de sefii sai de la Bucuresti fiind lipsa de activitate pe teren. Cu alte cuvinte, neaplicarea de amenzi participantilor la trafic pe drumurile nationale si europene din Timis.

Contestatia nici nu a fost citita, probabil, de juristii Ministerului Afacerilor Interne, asa ca prin Ordinul II/2952/08.04.2013 emis de MAI a fost respinsa ca neintemeiata. In aceste conditii, controversata dispozitie de sanctionare a fost atacata in instanta, Gheorghe Moldovan chemand in judecata atat IGPR, cat si Inspectoratul de Politie al Judetului Timis, acuzat de punerea in aplicare a unui ordin ilegal.

Daca in prima instanta, Tribunalul Timis a respins actiunea formulata de Gheorghe Moldovan, in apel lucrurile s-au lamurit pe deplin. Prin hotararea civila 2978/2015, Curtea de Apel Timisoara, completul de judecata format din judecatorii Adina Pokker, Stefan Lucaciuc si Ruxandra Codrea a dat castig de cauza politistului, anuland dispozitia de sanctionare disciplinara si obligand IGPR sa restituie banii retinuti din salariu. Instanta a tinut cont de argumentele invocate de aparare prin care s-a aratat ca sanctiunea disciplinara a fost aplicata dupa urmarea procedurii reglementate de Ordinul MAI nr. 400/2004, considerat ilegal, in conditiile in care are caracter normativ si nu a fost publicatin Monitorul Oficial in conditiile impuse de Legea 24/2000, neavand caracter de informatie clasificata.

“Sanctiunea disciplinara a fost considerata nelegala si, in consecinta, anulata! Comisarului sef Gheorghe Moldovan i s-a imputat faptul ca nu avea indicatori de activitate suficienti, respectiv ca nu avea amenzi de circulatie, permise si certificate ridicate, desi in timpul cercetarii disciplinare politistul s-a aparat si a spus ca timp de doua luni nu a scos radarele pe sosele pentru ca nu aveau avizul metrologic. Doar nu era sa se aplice amenzi, care apoi sa fie anulate in instanta pe motiv de radare neregulamentare! Tot in acea perioada a fost sanctionat cu mustrare, din acelasi motiv, si actualul sef de la Rutiera, comisarul sef Petre Rumega”, ne-a lamurit avocatul Florin Kovacs. (G.I.)

Sursa foto: www.adevarul.ro

 

3 thoughts on “PLAN LA AMENZI! Un ofiter de politie din Timis a castigat procesul cu IGPR, dupa ce a fost sanctionat pentru neindeplinirea planului la amenzi! Politistul a aratat ca radarele nu aveau aviz metrologic si risca anularea amenzilor in instanta!

  1. Bulisor este ca tu crapi de invidie cand auzi de vreun succes al maestrului Kovacs;))))

  2. Bulă sau cum te o fi chemând, frustratule,oricum ai vrea tu, Kovacs the best!@@@!!!

Leave a Reply