SINDROMUL RARINCA, SI IN FRANTA! Fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost achitat in dosarul de proxenetism! Acesta a fost arestat in 2011, dupa ce menajera unui hotel din New York l-a acuzat de hartuire sexuala

Dominique_catuse

Fostul sef al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn a fost achitat, vineri, in procesul de proxenetism care s-a desfasurat la Lille, in Franta.


Decizia vine dupa patru ani de probleme legale pentru Dominique Strauss-Kahn, incepute in 2011, cand o menajera din New York l-a acuzat de agresiune sexuala. Initial, Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat si de viol, dar acest cap de acuzare a fost eliminat. Pana la urma, Strauss-Kahn a fost acuzat de proxenetism, in cadrul unei anchete privind mai multe petreceri private care au avut loc la Hotel Carlton, in Lille.

In urma anchetei, procurorii din Lille au recomandat neinceperea urmaririi penale, invocand lipsa de dovezi suficiente. Avocatii fostului diplomat nu au negat participarea acestuia la petreceri, insa au sustinut ca Strauss-Kahn nu stia ca femeile sunt platite pentru a participa.

Revenind la termenul de judecata de vineri, in timpul citirii sentintei, Dominique Strauss-Kahn a ramas impasibil si s-a multumit doar sa dea din cap cand judecatorul Bernard Lemaire l-a anuntat ca-l elibereaza, declarandu-l nevinovat. Dupa sedinta de judecata, fostul sef al FMI a parasit sala printr-o usa din spate, lasandu-l pe avocatul sau, Henri Leclerc, sa vorbeasca cu presa.

Dominique_Strauss

Achitarea lui Dominique Strauss-Kahn de catre instanta din Lille de acuzatiile de procurare de prostituate – pentru care putea sa stea zece ani dupa gratii – reprezinta ultima batalie cu legea. Dominique Strauss-Kahn era unul din cei cativa zeci de acuzati, printre care manageri de hotel, antreprenori, un avocat si un sef de politie. Toti au fost acuzati ca au participat la orgii sexuale in perioada 2008-2011, cand Strauss-Kahn era sef FMI. Pentru ca scandalul acesta a insemnat distrugerea lui Dominique Strauss-Kahn, acum publicatia Le Figaro a lansat un sondaj in care ii intreaba pe cititori daca isi doresc ca el sa se intoarca in politica.

Dominique Strauss-Kahn a fost director general al FMI in perioada 2007-2011 si ministru de Finante al Frantei timp de doi ani.  Dupa numirea in functia de director general al FMI, Strauss-Kahn a devenit una dintre cele mai populare personalitati nu doar in Franta, ci si in lume, iar analistii il catalogau drept cel mai probabil candidat la presedintie din partea partidului socialist, in alegerile din 2012. Cu un an inainte de alegeri, sondajele de opinie aratau ca popularitatea lui Dominique Strauss-Kahn era mult mai mare decat a lui Nicolas Sarkozy.

La 14 mai 2011, Dominique Strauss-Kahn a fost arestat sub acuzatia ca ar fi incercat sa o agreseze sexual pe camerista Nafissatou Diallo dintr-un hotel Sofitel. Scandalul a insemnat scoaterea automata a lui Strauss-Kahn din cursa prezidentiala. La 18 mai el si-a dat demisia din functia de sef al FMI, dupa care a fost eliberat din inchisoare si plasat sub arest la domiciliu, dupa plata unei cautiuni in valoare de 1 milion de dolari. (E.T.)

 

One thought on “SINDROMUL RARINCA, SI IN FRANTA! Fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost achitat in dosarul de proxenetism! Acesta a fost arestat in 2011, dupa ce menajera unui hotel din New York l-a acuzat de hartuire sexuala

  1. parca vad ca societatea civila, antena 3 si opinia publicao sa ceara demisia procurorului general al Frantei, Francois Molins

Leave a Reply