TOP SECRET! O operatiune de scotocire a raului Bega in zona podului de pe soseaua Remetea Mare – Bazos a fost calificata de autoritati drept „un simplu antrenament” al scafandrilor de la Salvo! Totusi, in urma acestui „antrenament”, din Bega a fost scos un seif

seif_bega

O operatiune politieneasca de amploare s-a desfasurat, luni dupa-amiaza, pe soseaua Remetea Mare – Bazos, in zona podului de peste Bega, unde au fost deplasate o serie de utilaje specifice actiunilor de cautari subacvatice.


Cateva echipaje de politie si jandarmi au asigurat paza zonei, in timp ce doi scafandri, asistati de alte persoane aflate intr-o barca pneumatica, au scotocit, metru cu metru, perimetrul apei in cautarea unui obiect de negasit. Dupa cateva ore de osteneala, curiosii au fost indepartati de zona podului, iar din apa a fost scos, legat cu chingi, un dulap de fier, ce parea sa fi fost un seif.

„In jurul orei 20, podul de peste Bega a fost blocat, toata lumea indepartata la cativa zeci de metri, iar din apa a fost scos un dulap de fier, care era legat cu cateva chingi. Nu stiu ce continea, insa dupa modul in care s-a asigurat paza, iar curiosii tinuti la distanta, cred ca a fost vorba de ceva important”, ne-a declarat un martor ocular.

Conform unor surse, barca pneumatica a fost pusa la dispozitia anchetatorilor de catre patronul firmei de taxi, Fan Taxi. In conditiile in care aceasta operatiune s-a derulat la cateva ore dupa ce la Politie s-a reclamat comiterea unui jaf la sediul agentiei firmei de transport Atlassib, situat la iesirea din Timisoara, pe Calea Dorobanti, este posibil ca autorul furtului sa fi fost prins si sa fi marturist unde a aruncat seiful.

„In zona se discuta ca, azi-noapte, a fost spart sediul agentiei Atlassib, de unde s-au furat peste 7.000 de euro si alte sume in lei. Nu se stie daca banii au fost furati cu tot cu seif, insa se poate specula faptul ca hotii au vrut sa scape de dulapul de fier si l-au aruncat in Bega”, ne-a dezvaluit, confidential, un locuitor din zona Modern.

Misterul operatiunii subacvatice din zona podului Remetea Mare – Bazos se adanceste si maim mult daca spunem ca reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Timis n-au confirmat participarea vreunui echipaj de politie la aceasta actiune.

seif_bega2

 

„Nu avem cunostinta despre aceasta actiune! Niciun echipaj de politie nu a fost solicitat sa se deplaseze in zona podului de peste Bega, pe soseaua Remetea Mare – Bazos. Poate au fost colegii nostri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Banat” al Judetului Timis”, ne-a lamurit purtatorul de cuvant al IPJ Timis, Ionut Bocancea.

Pana la urma, in incercarea de a da o aparenta de normalitate operatiunii de la Remetea Mare, purtatorul de cuvant al ISU Banat, sublocotenentul Bogdan Mutu, ne-a declarat ca totul a fost doar un simplu antrenament.

„In fiecare luna, efective de la ISU Banat, impreuna cu colegii de la Salvo, fac antrenamente in acea zona, pe Bega, intre Remetea Mare si Bazos. Ceea ce au vazut trecatorii si participantii la trefic acolo a fost un simplu antrenament, la care au fost deplasate si anumite dispozitive speciale de interventie”… (G.I.)

Foto: Andrei Kovacs

2 thoughts on “TOP SECRET! O operatiune de scotocire a raului Bega in zona podului de pe soseaua Remetea Mare – Bazos a fost calificata de autoritati drept „un simplu antrenament” al scafandrilor de la Salvo! Totusi, in urma acestui „antrenament”, din Bega a fost scos un seif

  1. Adicătelea, cei de la ISU fac antrenamente cu barci de împrumut de la pescarii locali:::)Maine ii chem la Judet sa ii verific, ce au facut cu bărcile din dotare!!!

  2. e de tot rasu’ raspunsul purtatorilor de cuvant! adica, exact la podul ala fac antrenamente scafandrii de la Salvo? hai, rusinica pentru minciunica

Leave a Reply