PERCHEZITII! Universitatea “Eftimie Murgu” Resita, condusa de sotia lui Sorin Frunzaverde, luata cu asalt de mascati! Printre profesorii vizati de anchetatori se afla si Marian Mihaila, persoana care a traficat mita care a ajuns la judecatorul timisorean Catalin Serban, in dosarul Moldomin

mihaina_impact

Mascatii si procurorii au descins, in aceasta dimineata, in mai multe locatii din Banat pentru a ridica probe de la unele cadre didactice ale Universitatii “Eftimie Murgu”, unitate de invatamant condusa de Doina Frunzaverde, sotia presedintelui Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde.


Perchezitiile vin dupa ce un profesor a fost prins in flagrant luand mita 300 de lei de la un student. In schimbul banilor, acesta trebuia sa-l promoveze la un examen. Totusi, pionul principal al actiunii in desfasurare la Resita se pare ca este profesorul Marian Mihaila, presedintele Senatului din cadrul UEMR.

Acesta a mai fost condamnat, in urma cu cativa ani, intr-un dosar de coruptie, cand a intermediat spaga pentru trucarea procesului Moldomin, banii ajungand in final la vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Catalin Serban.

Acesta a fost gasit acasa si a fost condus la sediul universitatii, fiindu-i perchezitionat atat cabinetul, cat si masina personala, un BMW X5. La iesirea din apartamentul sau, insotit de procurori, Marian Mihaila le-a declarat jurnalistilor ca vor afla in curand despre ce acuzatii ar fi vorba, dar ca nu a pretins si nu a luat mita niciodata. Alte doua dintre persoanele vizate de suspiciunile de luare de mita sunt profesorii Florin Frant si Irina Oriol, ambii de la Facultatea de Stiinte Economice si Administrative.

“Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza cercetari intr-o cauza penala avand ca obiect savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu, fals intelectual, luare de mita si dare de mita savarsite de catre cadre didactice universitare si studenti, constand in conditionarea promovarii examenelor de primirea unor sume de bani, chiar si in conditiile in care studentii nu se prezentau la examen, precum si in tranzactionarea unor lucrari de licenta elaborate/sustinute in anii anteriori contra unor sume de bani percepute de la cursanti cuprinse intre 300 – 400 euro pe lucrare.

In cursul zilei de azi, pe baza autorizatiilor emise de Tribunalul Bucuresti, politisti din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, sprijiniti de lucratori ai Brigazii Speciale de Interventie „Vlad Tepes” a Jandarmeriei, sub coordonarea procurorilor, efectueaza perchezitii in 18 locatii din judetele Caras-Severin si Timis, fiind vizate institutii publice de invatamant, precum si locuintele unora dintre persoanele care fac obiectul cercetarii. In documentarea activitatii infractionale procurorii au beneficiat de suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii”, se precizeaza in comunicatul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (Vlad Enciu)

sursa foto: expressdebanat.ro

 

Leave a Reply