BREAKING NEWS! Parchetul Militar din Timisoara a preluat dosarul politistilor si jandarmilor acuzati ca au batut si bagat in spital doi tineri    O familie din Satu Mare - sot, sotie si soacra - a fost ucisa in propria casa; barbatul dadea bani cu camata si se presupune ca ucigasul ar fi un debitor    Un student de la Agronomie, batut de un coleg de camin cu un box metalic    Sistemul de trafic management implementat pe strazile Timisoarei, la un pas de colaps, dupa ce CL nu a aprobat bugetul pentru mentenanta    Un student din Maroc a simulat un accident pe o trecere de pietoni din Timisoara pentru a face rost de bani sa plece acasa    Cel putin 155 de morti si 120 de raniti intr-un atac terorist cu bomba la o moschee din Peninsula Sinai, in Egipt

TRAFICANTII DE XANAX! Farmacist din Timis plasat sub control judiciar in dosarul retelei care distribuia droguri de risc pe ruta Romania – Norvegia! Procurorii DIICOT il acuza ca procura Xanax, Rivotril si Diazepam, pe care le vindea membrilor retelei

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

xanax_impact

Perchezitii facute, joi dimineata, de procurorii DIICOT in judetele Timis, Gorj, Mehedinti, Dolj, Cluj si in Bucuresti, la persoane suspectate ca, din 2014 si pana in prezent, au vandut medicamente – Xanax, Rivotril, Diazepam – ca droguri in Norvegia, au dus la ridicarea a 55.000 de comprimate de medicamente, avand în componenta substante cu efect psihoactiv, 200.000 de tigarete fara timbru fiscal, 30.000 de lei, precum si o arma cu glont de calibru 8 mm.

Perchezitiile au avut loc dupa ce, in 2014, s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem cu privire la fapta de trafic ilicit de droguri de risc, constand in aceea ca o persoana cunoscuta sub apelativul George are ca preocupari comercializarea medicamentului Xanax, ce are in componenta o substanta activa drog de risc, cautand potentiali beneficiari din jud. Mehedinti si Gorj. Medicamentul comercializat provine atat din Romania, cat si din Serbia si Bulgaria si era furnizat in cutii, cu sume cuprinse intre 25 si 60 de lei pentru o cutie, in functie de concentratia comprimatelor. In martie 2015, s-a extins urmarirea penala, anchetatorii ajungand la concluzia ca activitatea infractionala este savarsita de un grup infractional structurat pe paliere, incepand cu procurarea, distribuirea, vanzarea si transportul acestor medicamente din Romania in Norvegia, unde sunt vandute tot prin intermediul membrilor retelei. S-a stabilit ca procurarea se face de la dealeri de medicamente, care le aprovizioneaza de la depozitele de medicamente din Romania, dupa care sunt distribuite la legaturi din Mehedinti si Gorj, care asigura finantarea si apoi transportul in afara tarii.

De asemenea, joi, s-a dispus extinderea urmaririi penale si pentru detinere in afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile suspuse marcarii, fara marcaj nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Potrivit documentelor anchetatorilor, George-Eduard Cirtog a initiat un grup infractional organizat, avand ca scop cumpararea, vanzarea si scoaterea din tara de medicamente ce au in continut substante active (alprazolam – Xanax, clonazepam – Rivotril, diazepam – Diazepam) ce figureaza in legislatie ca droguri de risc.

El ar fi cumparat astfel de medicamente de la Emilian Dragomir, Vasile Gabriel Moldovan si un barbat neidentificat de cetatenie sarba si le-ar fi vandut lui Valentin Vasile si Nicusor Lautaru.

De asemenea, George Cirtog, alaturi de Adrian Oleacu, ar fi vandut medicamentele mentionate si lui Gabriel Ghinea si Alexe Orvas, cu scopul de a le scoate din tara si a le vinde in Norvegia, unde in combinatie cu alte substante erau folosite ca droguri.

Relatia cu Emilian Dragomir, de la care ar fi cumparat medicamentele, ar fi fost intermediata de Sorin Borcos. Fratele lui George Cirtoc, Iulian, s-ar fi intalnit in mod repetat cu Borcos pentru a stabili cu exactitate, in numele fratelui sau, detaliile unor aprovizionari cu medicamentele indicate.

Procurorii mai spun ca Ionut Bobu, impreuna cu tatal sau, Ion Bobu, au procurat de la George Cirtog o cantitate de medicamente cu continut stupefiant.

farmacist

De asemenea, Marius Herciu, folosindu-se de ocupatia sa de farmacist in orasul Sannicolau Mare, a procurat la randul sau astfel de medicamente si le-a vandut in mod repetat lui Adrian Oleacu.

Procurorii DIICOT cer arestarea preventiva a lui George si Iulian Cirtog, Adrian Oleacu, Emilian Dragomir, Sorin Borcos, Vasile Moldovan, Valentin Vasile si Bobu Ionut si plasarea in arest la domiciliu a farmacistului Marius Herciu.

Cererea a fost inaintata Curtii de Apel Craiova, care, vineri, 17 iulie, a dispus arestarea la domiciliu a inculpatilor George Eduard Cirtog si Adrian Oleacu, iar pentru ceilalti inculpati, printre care si farmacistul timisean Marius Herciu, s-a luat masura controlului judiciar pe o perioada de 30 de zile.

Surse judiciare au declarat ca in acest caz este vizat si un avocat de la Baroul Mehedinti, procurorii facand o perchezitie si la locuinta acestuia. El este cercetat pentru aderare la grup infractional si complicitate la trafic de droguri. Avocatul este suspectat ca intermedia vanzarile de medicamente. (Gh. Ilas)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: