FLAGRANT! Presedintele Consiliului Judetean Arad, prins in flagrant cand primea o mita de 10.000 de euro! Banii au fost incasati de la un om de afaceri interesat de proiectele de investii de la Spitalul Judetean Arad

Iotcu

Procurorii DNA l-au prins in flagrant, in urma cu putin timp, cand lua mita pe presedintele Consiliului Judetean Arad, liberalul Nicolae Iotcu. La aceasta ora sunt si perchezitii la Consiliul Judetean Arad si la vila lui Iotcu.


Conform primelor informatii, presedintele CJ Arad a fost prins cand primea 10.000 de euro de la un om de afaceri, in legatura cu proiectele de investitii de la Spitalul Judetean Arad. Operatiunea a fost realizata de procurorii DNA, cu sprijinul SRI Arad și DGA.

Nicolae Iotcu este presedinte al Consiliului Judetean Arad din 2008. In perioada 2002-2008 a fost senator de Arad, iar inainte de 2002, a condus o firma de transport persoane. Intre 2000 si 2001, Iotcu a ocupat functia de inspector in cadrul CJ Arad. S-a inscris in PD Arad in 1996 si a ocupat pe rand functiile de secretar general al filialei aradene si mai apoi prim-vicepresedinte. Acum este simplu membru al PNL Arad.

Seful CJ si-ar fi exercitat influenta in cadrul procedurii organizate pentru atribuirea in 2014 a contractului privind “Furnizarea in leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad” pentru castigarea de catre o asociere in participatiune a doua firme, fapt care s-ar fi si realizat, deoarece caietul de sarcini a fost intocmit in favoarea acestora, au aratat sursele.

Valoarea contractului ar fi fost estimata la peste 1.600.000 euro.

Aceleasi surse au mentionat ca, in 22 iulie, Nicolae Iotcu ar fi primit printr-un intermediar 35.000 lei, iar vineri ar mai fi primit suplimentar si suma de 10.000 euro, de la reprezentantul uneia dintre firmele castigatoare. Conform surselor, el ar mai fi urmat sa primeasca, in august, inca 20.000 euro de la reprezentantul celeilalte firme.

Sursele au mai precizat ca la momentul flagrantului seful CJ Arad ar fi incercat sa scape de banii primiti drept mita.

(Vlad Enciu)

Leave a Reply