DIRECTOR NOU LA FINANTELE DIN TIMIS! Seful ANAF din vestul tarii a preluat conducerea Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara! Adrian Voicu este fostul iubit al Dacianei Sarbu si un colaborator de nadejde al senatorului Ilie Sarbu

voicu_anaf

Fostul comisar de garda financiara, Adrian Voicu, un apropiat al familiei prim-ministrului Victor Ponta, a preluat conducerea Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara, in locul lui Lucian Ovidiu Heius, aceasta numire fiind considerata o adevarata surpriza pentru finantistii nealiniati politic din Timis.


Instalarea sa in fruntea Finantelor timisene vine la nici un an dupa ce premierul Victor Ponta l-a mutat disciplinar de la sefia ANAF Targu Jiu la sefia ANAF Deva, ca urmare a unui scandal in care Adrian Voicu a fost acuzat ca-si trimite inspectorii pe teren cu misiuni clare de a inchide abuziv anumite societati comerciale.

De altfel, in perioada in care a girat functia de sef al ANAF Deva, institutie de control care are ca rol combaterea evaziunii fiscale in toate zona de vest a tarii, Adrian Voicu a incercat de mai multe ori sa suspende activitatea Centrului Comercial Euro Timisoara, apartinand milionarului Darius Jumanca, intrucat acesta – dupa cum am aflat pe surse  – a refuzat sa sponsorizeze un anumit partid politic. In urma cu doi ani, Adrian Paul Voicu a fost numit sef al Antifraudei la Targu Jiu, dupa ce, un an, ca urmare a schimbarii regimului politic din 2012, a ocupat functia de adjunct al comisarului general al Garzii Financiare din Romania.

Adus de la Timisoara, Voicu a fost promovat pe filiera PSD, partid care l-a sustinut de altfel si in 2009 cand a fost numit, atat cat au stat social-democratii la guvernare in coalitia cu PDL, director coordonator la Garda Financiara Timis. Dupa iesirea PSD din Guvern, a revenit pe o pozitie de comisar la Garda Financiara din Timisoara din care a plecat temporar, in 2011, fiind respins la testele profesionale. Episodul a fost pus public pe seama unui conflict cu deputatul PDL Alin Popoviciu, data fiind relatia lui Voicu cu PSD si controalele pe care le facuse la o firma a parlamentarului.

Este de altfel de notorietate prietenia lui Adrian Voicu cu Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta si liderul PSD Timis, ca si faptul ca Adrian Voicu a avut o relatie amoroasa cu europarlamentarul Daciana Sarbu inainte de casatoria ei cu actualul prim-ministru, care a semnat numirea. “Nu neg relatia pe care am avut-o cu Daciana, dar nu vreau sa vorbesc despre ea”, spunea Adrian Voicu, in 2009.

Inainte de a ajunge la la Garda Financiara la Bucuresti, si-a infiintat si o firma de consultanta – AV & IR Consulting SRL cu sediul in Timis. (Gh. Ilas)

Leave a Reply