ARTISTI PE MALUL DUNARII! Tabara de creatie de la Dubova reuneste, in perioada 1 – 9 august, artisti plastici cu lucrari intr-unele din cele mai importante colecții ale lumii! Printre acestea se afla si cea a HRH Charles Prince of Wales (P)

sorin nicodim

Cea de-a 10-a editie a Taberei de creatie Rubin-Dubova, proiect de anvergura al Fundatiei Rubin din Timisoara, va incepe week-end-ul acesta la Cazanele Dunarii.  Organizatorii anunța o ediție speciala, in care participa artisti cu reputație internaționala, cu lucrari intr-unele din cele mai importante colecții ale lumii, printre care si cea a HRH Charles Prince of Wales.


Invitatii acestei editii aniversare a taberei sunt artistii: Maria Balea (Arad), Horia Bojin (Timisoara), Ana Boldea (Constanta), Gheorghe Fikl (Timisoara), Tiberiu Giuca (Timisoara), Emanuel Gliga (Timisoara), Sorin Nicodim (Timisoara), Flora Raducan (Lugoj), Cristian Sida (Timisoara) si Sorin Vreme (Timisoara). Alaturi de ei vor participa fotograful Cosmin Damian si criticul de arta Dana Sarmes.

horia bojin

Tabara de creatie Rubin-Dubova se va desfasura in perioada 1 – 9 august 2015, in localitatea Dubova (judetul Mehedinti). Tabara a reunit de-a lungul celor noua editii de pana acum peste 160 de artisti profesionisti si tineri artisti din tara si din strainatate (Franta, Ungaria, Polonia, Serbia, Germania, Ucraina etc.).

De 10 ani, in fiecare inceput de august Fundația Rubin aduce impreuna oameni frumosi, intr-un loc miraculos, unde muntele se ingemaneaza cu fluviul, iar povestile curg, curate ca aerul care invita la creație. E doar cel mai frumos deflieu din Europa, cum spun calatorii. Un loc perfect pentru arta,  de unde, cand te opresti din agitație, spun artistii, poți sa admiri paradisul. Tabara de creatie Rubin-Dubova participa la consolidarea strategiei de dezvoltare a zonei danubiene prin punerea in valoare a inegalabilului peisaj din zona Cazanelor Dunarii, fiind totodata si o platforma pentru intensificarea schimbului de experienta intre artisti.

Tabara este organizata de Fundatia Rubin in parteneriat cu Primaria Dubova si cofinantata de Consiliul Judetean Timis.

Leave a Reply