ANCHETATORI NOI! Schema de personal a DNA Timisoara, suplimentata cu doua noi posturi de procuror! La nivelul intregii tari, in focul luptei anticoruptie sunt aruncati inca 50 de procurori si 10 grefieri

DNA Timisoara

Echipa de procurori a DNA Timisoara urmeaza sa fie suplimentata cu doi noi specialisti in combaterea coruptiei, dupa ce premierul interimar Gabriel Oprea a acceptat propunerea Laurei Codruta Kovesi si a emis o hotarare de Guvern prin care schema de personal a DNA a fost majorata cu cu 50 de procurori si 10 grefieri.


Prin aceeasi hotarare, numarul maxim de posturi la instantele judecatoresti a fost suplimentat cu 20 de posturi de judecator si 70 de posturi de personal de specialitate.

Potrivit judecatorului CSM Cristi Dănilet, azi s-a decis ca posturile noi atribuite DNA prin HG 486/2015 sa fie repartizate astfel: 29 de posturi de procurori şi 10 posturi de grefieri la structura centrala, cate doua posturi de procuror la fiecare dintre cele 14 servicii teritoriale al DNA. Exceptie face Serviciul Teritorial Ploiesti, care primeste trei posturi noi de procuror. La DNA Ploiesti sunt instrumentate dosare importante, printre care si cele ale deputatului Sebastian Ghita si a cumnatului lui Victor Ponta.

In luna februarie, la prezentarea bilantului institutiei, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, declara ca schema de personal a DNA ar trebuie majorata cu 50 de procurori, precizand ca a formulat o propunere in acest sens. In 2014, la DNA au lucrat 86 de procurori, care au avut de solutionat peste 9.100 de dosare. (Gh. Ilas)

 

 

Leave a Reply