CONTRABANDA! Jandarmii Gruparii Mobile din Timisoara au confiscat marfuri de peste 15.000 de euro si au intocmit 130 de dosare penala pentru vanzare sau detinere de produse de contrabanda, produse accizabile sau contrafacute

tigari

In prima jumatate a anului 2015, jandarmii timisoreni au continuat „ofensiva” impotriva comertului ilicit cu produse accizabile de contrabanda si a marfurilor contrafacute. Acest fenomen este unul constant, mentinut la un nivel destul de ridicat, fapt constatat in urma analizelor actiunilor intreprinse de jandarmii gruparii mobile, pe aceasta linie.


Potrivit unui comunicat de presa, aceste actiuni au fost desfasurate in intreaga zona de responsabilitate teritoriala a Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara, in judetele Timis, Arad, Caras – Severin si Hunedoara, in pietele si zonele cunoscute cu potential in aceasta activitate. In cateva din aceste actiuni punctuale, jandarmii au cooperat cu lucratorii ANAF – Directia Regional Vamala Timis, care au intocmit sanctiuni contraventionale cuprinse intre 1.500 si 20.000 de lei.

Bocanca

 

“In executarea sutelor de ore de munca pe acest gen de misiune, jandarmii au avut de infruntat tot felul de greutati, de la incercari de a fugi de la fata locului, abandonuri de marfa, pana la amenintari. Cu toate acestea, jandarmii banateni au obtinut rezultate remarcabile. Astfel, pe timpul desfasurarii celor 73 de actiuni punctuale, au fost ridicate in vederea confiscarii peste 4500 de pachete de tigari de contrabanda, 300 de litri de alcool concentratie 96%, peste 350 de kilograme de cafea si 280 de parfumuri contrafacute, in valoare totala de peste 60.000 lei. Tot in acest sens, au fost intocmite 132 de dosare penale pentru savarsirea faptelor de detinere sau comercializare de produse de contrabanda, comercializarea de marfuri nesupuse accizarii sau de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata”, precizeaza purtatorul de cuvant al jandarmilor timisoreni, plutonierul major Nicolae Bocanca.

Cu plasa sau cu portbagajul pline de marfuri, contrabandistii sunt din ce in ce mai inventivi si din ce in ce mai bine organizati, insa jandarmii continua sa combata acest fenomen prin mijloace si actiuni operative. “Tinem sa readucem in atentia cetatenilor din zona de vest a tarii faptul ca atat vanzarea cat si cumpararea de tigari de contrabanda constituie infractiuni si se pedepsesc ca atare”, sunt atentionati consumatorii de marfuri de contrabanda. (Mara Ioan).

Leave a Reply