EXPLOZIV! Candidatura directorului Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu, la concursul pentru obtinerea unui nou mandat ar putea fi respinsa! Un document confidential atesta riscul ce-l pandeste pe actualul director de a intra oricand in incapacitate temporara de munca

certificat_idolu_impact

Concursul pentru functia de director general al Aeroportului International “Traian Vuia” Timisoara, care se va desfasura la sfarsitul acestei luni, ar putea insemna sfarsitul domniei lui Daniel Idolu la conducerea acestei societati nationale.


Considerat o simpla procedura pentru reconfirmarea pe post a actualului director, mai cu seama ca de selectia candidatilor se ocupa o firma autorizata in acest domeniu doar in urma cu o luna, concursul se anunta, totusi, extrem de disputat, in conditiile in care printre candidati se vor afla cativa specialisti de marca in transportul aerian.

Fostii directori Valeriu Lupu si Cristian Caragui, dar si Calin Marinete, seful sigurantei si securitatii de pe aeroport, sunt doar cateva nume care-i pot face o concurenta solida lui Daniel Idolu, in cazul in care candidatura sa va fi, totusi, acceptata de catre mebrii comisiei de evaluare.

Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul ne-au dezvaluit ca o serie de probleme medicale l-ar putea face pe Idolu incompatibil cu responsabilitatile postului de director general, la aceste probleme adaugandu-se si faptul ca actualul conducator al AIT nu are autorizatie ORNISS pentru a avea acces la documentele clasificate. Conform unui certificatului medical nr. 1621697, din 6 iunie 2012, ajuns in posesia noastra, in perioada 05.06.2012 – 13.06.2012, Idolu Iulian Daniel s-a aflat in concediu medical datorita unei afactiuni diagnosticate cu codul 481, respectiv “alte boli cerebro-vasculare”. Ce se ascunde, de fapt, in spatele acestui cod? “Boala cerebro-vasculara desemneaza orice anomalie a creierului datorata unui proces patologic localizat la nivelul vaselor cerebrale. Prima cauza de disabilitate”, este descrierea afectiunii in discutie.

De asemenea, conform certificatului medical nr. 0766715 din 5 mai 2012, in perioada 23.05.2012 – 31.05.2012, Idolu Iulian Daniel s-a aflat in concediu medical datorita unei afectiuni medicale diagnosticate, in lista codurilor internationale a maladiilor, cu codul 379, respectiv “afectiunile radacinilor si plexurilor nervoase”.

Cu alte cuvinte, candidatului Daniel Idolu i-ar fi destul destul de greu sa-si ataseze la dosarul de inscriere, obligatoriu, adeverinta medicala care sa ateste o capacitate deplina de exercitiu, o stare de sanatate corespunzatoare functiei pentru care candideaza, rezultata din evaluarea unor documente medicale valabile. Desi am putea fi criticati pentru dezvaluirea unor probleme de sanatate, am considerat ca interesul public primeaza in fata intereselor ce tin de dreptul la propria imagine, mai cu seama ca este vorba despre ocparea unei functii cu mare impact social.

dan idoluTotusi, pana in data de 23 iulie, ultima zi in care se mai pot depune dosarele de participare la concursul pentru functia de director general al Aeroportului International Timisoara mai sunt 10 zile, interval suficient pentru evaluari care sa ateste o sanatate de fier a actualului director Daniel Idolu. Lista cu candidatii care vor indeplini criteriile de selectie va fi afisata in data de 28 iulie, iar dupa 1 august urmeaza perioada de evaluare si anuntarea castigatorului. Aceleasi repere temporale sunt valabile si pentru concursul de ocupare a celor sase locuri de membru in consiliul de administratie al aeroportului. In ciuda insistentelor noastre, nu am reusit sa aflam si opinia lui Daniel Idolu vizavi de o posibila stare de incompatibilitate a sa cu responsabilitatile unei functii de director general… (Vlad Enciu)

7 thoughts on “EXPLOZIV! Candidatura directorului Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu, la concursul pentru obtinerea unui nou mandat ar putea fi respinsa! Un document confidential atesta riscul ce-l pandeste pe actualul director de a intra oricand in incapacitate temporara de munca

  1. Daca este adevarat este halucinant cum e posibil ca un bolnav psihic sa fie director la aeroport. Asta numai psd putea face. Oameni buni faceti ceva foarte repede ca avem nevoie de medicamente toti.

  2. Atata furtuna intr-un pahar cu apa! E clar ca indiferent de lista candidaților, postul va fi ocupat de cine trebuie sa fie, posibil ca de data aceasta sa fie schimbată culoarea lui, ca doar “ciocu’ mic, ca noi suntem la putere!”, vorba unei “minți luminate”!

  3. Nu va fi Pirtea, cred ca dorinta este si va fi consilierul PNL Jichici. Ca doar nu deageaba a stat 4 ani in consiliu de administratie si a semnat toate ilegalitatile lui Idolu. A venit randul sa faca schimb si sa se acopere reciproc

  4. Jichici, acesta canalie fara margini va plati pentru toate manariile facute cu idolu. Poate sa se acopere cat vrea ca oameni stiu si exista si hartii. Bafta

Leave a Reply