EXPLOZIV! Magistrati de la instantele din Timisoara, inregistrati cu tehnica ascunsa in timp ce-si tranzactionau solutiile in anumite dosare! Purtatori de tehnica sunt cativa avocati de tip playboy “agatati” in dosarul Sex cu minore instrumentat de DIICOT

coruptie_tm

Disperarea anumitor martori din dosarul Sex cu minore intrumentat de DIICOT Timisoara a ajuns la cote atat de ridicate, incat, in aceasta perioada, anchetatorii aproape ca nu mai fac fata ofertelor de denunturi venite din partea clientelei de lux din dosar.


Mai cu seama ca, potrivit prevederilor legale, denuntatorii scapa de pedeapsa daca aduc la cunostinta organelor de cercetare penala infractiuni de care anchetatorii inca nu au luat la cunostinta sau, conform articolului 19 din Legea 682/2002, isi pot injumatati  pedeapsa daca-si dau “in gat” tovarasii de fapte nelegale.

Mai exact, “persoana care are calitatea de martor, iar inaintea sau in timpul urmaririi penale ori al judecatii, denunta si faciliteaza identificarea si tragerea la raspundere penala a altor persoane care au savarşit astfel de infractiuni, beneficiaza de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevazute de lege”.

In aceste conditii, isteria denunturilor i-a cuprins si pe avocatii care au beneficiat de serviciile sexuale ale minorelor din reteaua de prostitutie a lui Paul Manzu, motiv pentru care numele lor este tinut, deocamdata, la index de catre procurorii DIICOT. Motivul discretiei pastrate in privinta acestor martori, dar si a altora de calibru greu, tine de angrenarea lor in operatiuni de “demascare” a coruptiei din justitia timisoreana, mai cu seama ca erau cunoscuti ca facand parte dinfilierele de trafica a solutiilor.

Astfel, dupa cum am aflat pe surse, unii dintre avocati au acceptat colaborarea cu procurorii, in sensul echiparii cu aparatura de inregistrare, dupa care s-au angrenat in tranzactionarea discreta a unor solutii favorabile in anumite dosare.

Operatiunea anticoruptie din justitia timisoreana este in plina desfasurare si, dupa cum au confirmat anumite surse, pana in prezent au “picat” pe tehnica atent disimulata in robele avocatiale cativa judecatori care si-au facut un obicei din a imparti dreptatea dupa regula licitatiilor publice.

Ramane de vazut daca anchetatorii vor merge pana la capat in aceasta campanie subtila de eradicare a coruptiei sexuale si institutionale din justitia timisoreana, primul pas fiind facut, deja, prin inculparea judecatorului Nicolae Tomus, de la Judecatoria Timisoara, in megadosarul Sex cu minore… (Gh. Ilas)

Sursa foto: cristidanilet.weblog.com

5 thoughts on “EXPLOZIV! Magistrati de la instantele din Timisoara, inregistrati cu tehnica ascunsa in timp ce-si tranzactionau solutiile in anumite dosare! Purtatori de tehnica sunt cativa avocati de tip playboy “agatati” in dosarul Sex cu minore instrumentat de DIICOT

  1. vai s-amar de legile din Romania!! Asa se fabrica dosarele pe banda rulanta si aresteaza oameni nevinovati!!

  2. Daca un judecator primeste 50000 pentru o sentinta buna la curtea de apel, vezi catalin serban, nu inseamna ca cineva i-a fabricat un dosar

  3. Că cineva primește mită trebuie sancționat dar dacă nu poți să o dovedești nu trebuie fabricate probe. Altfel vorbim de arbitrariu și de injustiție.

Leave a Reply