NOTIFICARE! Procurorul sef al DIICOT Timisoara, Mircea Andres, solicitat sa-si precizeze pozitia vizavi de tendinta procurorului Carmen Martinov de a defaima public un avocat si un jurnalist! “Buna reputatie, ca parte integranta a dreptului la imagine, este una dintre conditiile sinequanone pentru exercitarea activitatii de avocat ori de jurnalist!”

mircea_andres1

Cel mai fierbinte dosar al momentului de la DIICOT Timisoara, in care este anchetat un grup de proxeneti care livra prostituate minore VIP-urilor din oras, a ajuns si in atentia structurii centrale a DIICOT, dupa ce presa a semnalat tendinta procurorului de caz de a proteja cateva nume grele, surprinse pe inregistrari, care au beneficiat de serviciile sexuale ale fetelor din retea.


In acest context, avocatul Florin Kovacs, citat ca martor in acest dosar doar dupa o simpla intalnire profesionala cu judecatorul Nicolae Tomus, urmarit penal in aceasta cauza, a redactat cateva memorii, notificari si plangeri penale in care a denuntat tentativa procurorului Carmen Martinov, in complicitate cu doi lucratori de politiei de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Timisoara (BCCO), de a-i atribui discretionar calitatea de martor pentru a nu-si mai putea exercita mandatul de avocat a unuia dintre inculpati.

Mai mult, avocatul si-a manifestat suspiciunea ca proxenetul principal din dosar, Paul Manzu, a fost “facut scapat” in mod intentionat de catre anchetatori, care l-au monitorizat doi ani pentru a-i pierde urma in jumatate de ora, si a reclamat scurgerea de probe din dosarul aflat la procuror, neglijenta care, conform Codului Penal, constituie infractiune.

In continuarea iuresului sau petitionar, zilele trecute, Florin Kovacs a adresat o notificare procurorului sef al DIICOT Timisoara, Mircea Andres, in care-i solicita un punct de vedere oficial vizavi de afirmatia procurorului de caz, facuta in sedinta de judecata de 19.06.2015, potrivit careia avocatul ar fi “un potential beneficiar al serviciilor sexuale ale minorelor”.

“Va rog ca de indata sa procedati la emiterea unui comunicat de presa prin care sa informati opinia publica ca declaratia din 19.06.2015 a doamnei procuror Martinov Carmen nu reprezinta oponia DIICOT Timisoara sau ca, dimpotriva, ea reprezinta pozitia publica a DIICOT Timisoara. Va rog sa dezmintiti public ca atat eu, cat si jurnalistul Gheorghe Ilas am fi beneficiarii serviciilor sexuale cu minore sau, dimpotriva, sa sustineti public ca suntem beneficiarii acestora, cata vreme tacerea dvs. nu face altceva decat sa alimentaze speculatiile pe aceasta tema creata artificial de dna Martinov Carmen. Domnule procuror sef, va informez pe aceasta cale ca, atat eu, cat si jurnalistul Gh. Ilas nu avem nicio legatura cu niciuna dintre victimele din acest dosar, nu am nicio convorbire cu nici un inculpat din acest dosar, cu exceptia judecatorului Tomus Aurelian, in care nu am discutat absolut nimic despre pasiunile sale private si nici nu mi-a prezentat nicio persoana de sex feminin, nici mie personal nici jurnalistului Gh. Ilas. Precizez faptul ca niciodata nu am fost la domiciliul judecatorului Tomus nici la locuinta mamei sale, nu am fost niciodata la locuinta lui Paul Minzu sau a celorlalti inculpati din dosar, iar incercarea penibila a celor de la Crima organizata de a veni cu martorul sub acorperire Carla Popescu care sustine ca ma cunoaste si as fi dus o cu autoturismul de mai multe ori acasa este de a dreptul scandaloasa, cata vreme fiind moniorizata gruparea se poate stabili ca nu e vorba de persoana mea – iar chiar o confuzie este de neacceptat cata vreme se presupune ca acorzi calitatea de martor protejat unei persoane care chiar are ceva de spus si nu doar pentru a compromite public pe cineva! Domnule procuror sef, reclamam incalcarea art.8 din CEDO ca urmare a declaratiilor defaimatoare facute de catre dna procuror Martinov Carmen din cadrul DIICOT S.T.Timisoara, precum ca am fi beneficiarii serviciilor sexuale cu minorele din dosarul mai sus indicat, dreptul la imagine si buna reputatie continua sa ne fie afectate cata vreme refuzati sa dati o dezmintire publica in acest sens, drept pentru care va rog sa dati curs solicitarii noastre in sensul celor aratate mai sus.

Tacerea dvs. nu face decat sa perpeuteze starea de disconfort creata prin acesta declaratie, astfel ca CEDO a sanctionat incalcarea art.8 din Conventie, in cauza Petrina vs Romania din 14.oct.2008, Craxi vs Italia din 17.iulie 2003, Casuneanu vs Romania din 16 aprie 2013. Buna reputatie ca parte integranta a dreptului la imagine, este una dintre conditiile sinequanone pentru exercitarea activitatii de avocat ori de jurnalist ori in mod absolut tenedentios aceasta declaratie nu ar avea justificare nici in cazul unui acuzat cu atat mai putin in cazul nostru unde calitatea de martor a fost interpretata de opinia publica altfel decat ar fi trebuit sa fie tocmai pentru ca exista declaratia data de dna procuror Martinov Carmen din 19.06.2015. Drept pentru care va rog sa procedati pe cale de consecinta la dezmintirea celor aparute in presa in legatura cu implicarea noastra in acest dosar intrucat o consider necesara ca masura reparatorie de indata si fara nici o intarziere, intrucat orice perpetuare a acestei situatii creaza un prejudiciu grav si iremediabil”, se precizeaza in notificarea adresata procurorului sef al DIICOT.

In eventualitatea in care aceasta dezmintire va fi refuzata de catre conducerea DIICOT Timisoara, din solidaritate cu procurorul de caz, indiferent de confuziile si procedurile discretionare din timpul anchetei, semnatarul notificarii este decis sa-si apere dreptul la imagine si reputatia profesionala in instantele civile. (Vlad Enciu)

12 thoughts on “NOTIFICARE! Procurorul sef al DIICOT Timisoara, Mircea Andres, solicitat sa-si precizeze pozitia vizavi de tendinta procurorului Carmen Martinov de a defaima public un avocat si un jurnalist! “Buna reputatie, ca parte integranta a dreptului la imagine, este una dintre conditiile sinequanone pentru exercitarea activitatii de avocat ori de jurnalist!”

  1. Domnule Kovacs Florin atunci cand veti incheia contractul cu agentul de politie informati-va daca nu cumva tatal lui este soferul plecat de la o agentie din Timisoara. Intrebati-l daca tatal lui a fost si el condamnat pentru ca s-a dat la fetite minore.
    Daca este adevarat este foarte grav.
    Toata aceasta grupare anchetata prezinta caracteristica unei grupari in care membrii au tulburari psihice de abuz sexual asupra copiilor.
    Clientul dv poate sa scape asa dar dv va veti face de ocara. Atentie!

  2. Kovacs the best! Domnul Kovacs va respect si va admir pentru curaj si integritate! Nu va lăsati influentat de toti trepadusii, care comenteaza doar sa se afle in treaba! Sunteti unul dintre cei mai buni avocati din Romania si asta atrage foarte multa invidie însă cei care va cunosc stiu ca sunteti un avocat de succes si care luptati pentru dreptate si adevar@ Mult succes!

  3. da mai, jigodie, laudatorii domnnulu Kovacs nu au murit,)))) Kovacs the best@@@

  4. Nu inteleg de ce este blamat un avocat care se lupta pentru a-si apara imaginea si demnitatea in fata procurorilor comunisti! Cei care comenteaza aiurea inseamna ca sustin practicile discretionare ale oamenilor legii, care se simt un fel se superoameni

  5. Procurorii astia cum ii numesti tu iti apara copii de acesti obsedati sexuali. Gandeste-te ca nenorocitul asta de politist pe care il apara fratele traficantului de droguri ridica fetitele de pe strada si le viola impreuna cu interlopul Paul si cu drogatul de judecator.
    Gandeste-te ca in acea perioada avocatul statea cu drogatii la petreceri si se distra cu ei. Ce el nu vedea ca erau drogati sau aranja cu judecatorul solutiile?
    De cate ori Kovacs si Tomus au fost impreuna la petreceri?

  6. Ba tâmpitule, care procurori ne apără copii de obsedatii sexuali, cand avocatul Kovacs tocmai asta a reclamat ca din 12 inculpati a prezentat Martinov la arestare doar 4?De ce nu i a dus la arestare pe toti dacă tot sunt pericol public pentru fetele tale dobitocule? Simplu ori au luat spaga ori nu au probe prostovane, in dosar nu este nici o acuzatie de viol, asta inseamna ca aceste curvulite carora le plângi de mila s au dus de bună voie pe lovele sa si o tragă cu unii ca Epure de la Heaven si altii! Ce părinte esti tu mă dacă fica ta si o trage pe bani cu tot orasul si tu nu stii ce face? Esti o secatură bai, ce crezi ca acum s au cumintit caprele aste de currve? De unde, si au schimbat doar proxenetul!

  7. Kovacs a fost la petreceri cu cine a vrut si de cate ori a vrut si unde a vrut jigodie, pentru ca trăim intr o tara libera si nu intr un stat sovietic!Fiecare este responsabil pentru faptele sale prostu’ satului! Nu poate raspunde avocatu’ pentru tâmpeniile lui Tomus!

  8. Asta e reclama mascata pt.dl av.Kovaci.Este concurenta neloiala pentru ceilalti membrii ai baroului Timis.Iar voi niste postaci platiti .Pacat sunt si eu un admirator al d-lui avocat de cind a intrat in bransa.A fost ceva nou ,cu mult tupeu,a incalcat toate cutumele ,era o placere sa-i ascult pledoariile.Azi af fii in stare sa-i faca plingere penala si la sotie a devenit un reclamagiu pe banda rulanta si sclavul banilor!

Leave a Reply