TRIMIS IN JUDECATA! Georgica Cornu a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT Mehedinti! Omul de afaceri este acuzat ca, impreuna cu Lucian Caraiman, a transferat ilegat trei imobile de pe firma la care erau asociati catre o alta firma, pentru ca in final sa si le insuseasca

cornu_georgica

Potrivit unui comunicat de presa al DIICOT, Cornu este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, “folosirea cu rea-credinta a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect, delapidare in forma continuata si spalare de bani, in acelasi dosar fiind deferite justitiei alte patru persoane, acuzate de savarsirea mai multor fapte penale, intre care spalare si complicitate la spalare de bani, abuz in serviciu in forma continuata si fals intelectual in forma continuata”.


Procurorii spun ca inculpatul Georgica Cornu, in calitate de asociat al SC C&C MH Confort SRL, dar si de administrator al SC Gorno CG SRL a folosit cu rea-credinta bunurile societatii SC C&C MH Confort SRL intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu, ori pentru a favoriza o alta societate in care avea interese directe sau indirecte (SC Gorno CG SRL) insusindu-si in interesul sau trei bunuri imobile in valoare de 8.172.178,31 lei.

De asemenea, Cornu a initiat si constituit un grup infractional organizat format din partenerul sau de afaceri, Lucian Nicu Caraiman, dar si din persoanele sale de incredere, respectiv inculpatii Lazar Gheorghe Barbut si Viorica Maria Cozac, la acesta aderand si Ioan Popescu, inculpat care a sprijinit grupul. Potrivit DIICOT, activitatea infractionala a grupului s-a derulat din august 2012 si pana la data de 13 mai 2015.

Procurorii au retinut in cauza ca, prin hotararile Adunarii Generale a Asociatilor (AGA), precum si a contractului de cesiune parti sociale ale SC C&C MH Confort SRL catre Lazar Gheorghe Barbut, Georgica Cornu, in calitatea sa de persoana responsabila cu controlul si supravegherea gestiunii societatii, a transferat impreuna cu Lucian Nicu Caraiman trei bunuri imobile apartinand firmei ai carei asociati erau, catre o alta societate, respectiv SC Gorno CG SRL, pentru ca in final acestea sa fie insusite, in fapt, de catre Cornu.

De asemenea, Viorica Maria Cozac, in calitate de asociat si administrator al SC Real RO Project SRL a semnat mai multe inscrisuri sub semnatura privata atestand fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului, dupa care, prin folosirea inscrisurilor respective, a contribuit la falimentul SC Gorno CG SRL.

‘Prin incalcarea si indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu, precum si prin fals intelectual, inculpatul Popescu Ioan a stabilit pentru cele patru bunuri imobile o valoare de 8 ori mai mica decat valoarea contabila, adica de 1.491.450 lei. (…) Astfel, in urma actiunii de subevaluare a bunurilor imobile aflate in patrimoniul SC C&C MH Confort SRL, valoarea acestora a fost diminuata de 8,04 ori fata de valoarea lor contabila. Prejudiciul creat prin savarsirea infractiunii de delapidare este de 8.172.178,31 lei, reprezentand valoarea inregistrata in contabilitate a celor trei bunuri imobile scoase din patrimoniul SC C&C MH Confort SRL la data de 31.07.2012.’, se mentioneaza in comunicatul citat.

Bunurile imobile ce au facut obiectul infractiunii de delapidare, sunt detinute si folosite in fapt de catre Georgica Cornu, acesta cunoscand ca ele provin din savarsirea infractiunilor de delapidare si folosirea, cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea.

In cauza procurorii au dispus masuri asiguratorii in vederea recuperarii prejudiciului, iar dosarul a fost inaintat Tribunalului Mehedinti. (V.E.)

 

Leave a Reply