VIOLUL, PEDEPSIT CA SI CRIMA! Violatorii si pedofilii ar putea fi condamnati pana la 25 de ani de inchisoare! Un deputat cere modificarea pedepselor prevazute in Codului Penal pentru cele doua infractiuni

diaconu

Dupa ce Senatul a aprobat tacit, inca din decembrie 2014, castrarea chimica a violatorilor si pedofililor, un deputat vine cu o propunere de modificare a Codului Penal.


Astfel, liderul Partidului Romania Unita, deputatul Bogdan Diaconu, a lansat astazi in dezbatere publica pe pagina sa de facebook o propunere de modificare a Codului Penal prin care violul si pedofilia sa fie pedepsite cu inchisoarea de la 15 la 25 de ani.

Liderul nationalist isi justifica propunerea prin aceea ca ”cele doua fapte sunt crime impotriva victimelor care, de cele mai multe ori, nu isi mai revin niciodata”, si de aceea pedepsele trebuie sa fie precum cele pentru crima.

Potrivit lui Diaconu, ”astazi, in Romania, violul se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 10 ani, iar pedofilia cu inchisoarea de la 1 la 5 ani pentru victime intre 13-15 ani si cu inchisoarea de la 2 la 7 ani pentru victime sub 13 ani”. Liderul PRU mai arunca pe piata o informatie bomba: ”pedeapsa pentru pedofilie a fost micsorata in Romania la presiuni externe pentru ca sunt foarte multi cetateni straini (a se vedea cazurile pedofililor veniti din Marea Britanie, dar si recenta arestare a doi cetateni germani si a unuia elvetian pentru pedofilie) care vin in Romania sa exploateze sexual copii!”

Raspunsurile cititorilor sunt nu doar de sustinere a propunerii PRU, ci chiar de inasprire a pedepselor. Astfel, mai multi respondenti au solicitat inchisoarea pe viata si castrarea chimica a celor vinovati sau chiar pedeapsa cu moartea.

E de asteptat ca, dupa consultarea publica, liderul PRU sa depuna la Parlament o propunere de modificare a Codului Penal in sensul celor anuntate, operand insa modificari in propunerea sa conform celor solicitate de cititori. Intr-o dezbatere similara, inainte de a depune la Parlament o modificare a Codului Penal pentru pedepsirea coruptilor, Diaconu a modificat in textul de lege suma de la care se considera ”mare coruptie” de la un milion la o suta de mii de euro in urma dialogului cu romanii. (Vlad Enciu)

Leave a Reply