CRIMA DE LA SRI TIMIS! Curtea Militara de Apel Bucuresti vrea dovezi clare care sa ateste moartea oamenilor strazii batuti de “bodyguarzii” de la SRI ! “Certificatele de deces sunt la dosar, nu inteleg ce alte probe mai doresc judecatorii!”, spune unul dintre avocatii care au intrat in acest dosar

sri, batausi

Curtea Militara de Apel Bucuresti, care a repus pe rol dosarul crimei de la SRI Timis, in complet de divergenta, a solicitat Primariei Timisoara, pentru termenul din 23 septembrie, copia unor documente din care sa rezulte ca oamenii strazii batuti de brutele de la SRI Timis au decedat de-adevaratelea.


Aceasta proba ceruta de judecatori pare doar o tentativa de a mai tergiversa solutionarea acestui caz complicat, cata vreme la dosar exista certificate de deces care atesta moartea partilor vatamate Ungureanu Daniel si Bajenariu Danut.

“Certificatele de deces sunt depuse la dosar inca de la prima instanta, trimise de Primarie, nu inteleg ce alte probe mai doresc judecatorii. Din cei trei oameni ai strazii care au fost batuti cu bestialitate, doi au murit. Ungureanu Daniel, imediat dupa bataie, iar Bajenariu Danut in timpul procesului. Al treilea batut a fost audiat si a spus ca tovarasii sai au decedat. Oricum, dupa cum reiese din expertizele aflate la dosar, oamenii strazii mureau si daca nu erau batuti. Legistul a scris ca, la autopsie, a descoperit ficat rigid cu steatoza hepatica. Iar medicul a spus, la expertiza, ca rigiditatea a fost un factor care a contribuit la ruptura de ficat si deces, insa nu a fost factorul declansator. Bocancii brutelor de la SRI au fost factorul declansator. Oricum, legea nu distinge! Daca omul era viu cand a fost batut, trebuie sa platesti. Nu conteaza ca avea o boala grava si era irecuperabil, tot omor se cheama”, spune avocatul Florin Kovacs, aparatorul lt. col. (r) Camelia Toman in prima instanta.

kovacs

 

La ultimul termen de judecata, Curtea Militara de Apel Bucuresti a decis sa se faca “demersuri privind situatia partilor civile si vatamate Ungureanu Daniel si Bajenariu Danut, respectiv copia unor documente din care sa rezulte faptul ca aceste persoane sunt decedate”. Mai mult, pentru a friza ridicolul, judecatorii militari au decis sa-l citeze, pentru termenul din 23 septembrie, chiar pe unul dintre morti, pe Ungureanu Daniel, dar si Primaria Municipiului Timisoara.

Conform rechizitoriului procurorilor militari, crima a avut loc in toamna anului 2011, in curtea unui imobil detinut de SRI pe strada Pomiculturii din Timisoara, unde militarii angajati pe baza de contract au prins trei oameni ai strazii, care cautau fier vechi. Conform rechizitoriului, caporalii Dejan Giurgev, Lucian Gurlui si Ion Ghita Bogdan, la ordinul locotenent-colonelului Maria Camelia Toman, care a fost chemata de-acasa, au aplicat hotilor o serie de lovituri atat de brutale, incat, la scurt timp dupa ce-a scapat din mainile agresorilor, unul dintre acestia a decedat. (Gh. Ilas)

Leave a Reply