JUDECATORII SI-AU ALES UN NOU LIDER! Dana Garbovan, judecator la Curtea de Apel Cluj, a fost aleasa in functia de presedinte al Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania! Vicepresedinte – Ioan Ilies Neamt, de la Judecatoria Baia Mare

dana_garbovan

Cel mai aprig judecator in apararea independentei Justitiei, Dana Girbovan, de la Curtea de Apel Cluj, a fost aleasa in functia de presedinte al Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), alegerile fiind organizate dupa expirarea mandatelor fostilor membri ai Consiliului Director. In functia de vicepresedinte a fost ales, de asemenea, judecatorul Ioan Ilies Neamt, de la Judecatoria Baia Mare.


Alaturi de presedinte si vicepresedinte, din Consiliul Director al UNJR mai fac parte Simona Neacsu, Iulia Craiu, Laura Toma, Marius Motolea si Alin Vasonan.

“UNJR, sub noua conducere, va actiona cu precadere pe trei paliere de lucru: independenta sistemului de justitie, eficacitatea si calitatea activitatii judiciare si responsabilizarea actorilor sistemului de justitie”, informeaza un comunicat al UNJR.

Potrivit sursei citate, Uniunea Judecatorilor va continua sa ia pozitie ori de cate ori independenta sistemului de justitie in ansamblul sau sau a oricarui judecator este amenintata ori risca sa fie amenintata de influente nepermise din afara sau din interiorul sistemului de justitie.

UNJR va propune si promova solutii concrete pentru imbunatatirea actului de justitie, printre care promovarea unui sistem de evaluare efectiva a magistratilor, simplificarea procedurilor judiciare si solutii pentru degrevarea instantelor, stabilirea unor standarde de calitate, popularizarea bunelor practici nationale si internationale si imbunatatirea conditiilor de munca ale judecatorilor, se arata in comunicat.

Totodata, uniunea va organiza conferinte si seminarii pe probleme practice ivite in activitatea de judecata.

“Responsabilizarea actorilor care participa la realizarea actului de justitie este un obiectiv asupra caruia Uniunea Judecatorilor se va apleca cu deosebita atentie. In acest sens, UNJR va semnala si va lua atitudine constant fata de derapajele aparute in sistemul de justitie. Totodata, avand in vedere rolul jucat de catre Consiliul Superior al Magistraturii in sistemul judiciar romanesc, Uniunea va lua pozitie ori de cate ori acest organism nu isi va exercita rolul sau constitutional si legal”, se subliniaza in comunicatul citat. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply