INCANTATIE DE PLOAIE! Primarul Nicolae Robu a reusit sa aduca norii si ploaia intr-o Timisoara parjolita de seceta, la nici 10 zile dupa lansarea incantatiei “Suntem ca norii”! Furtuna a inundat pasaje rutiere, subsoluri, centrul comercial Iulius Mall si Spitalul de Copii

robu

Canicula prelungita a transformat Timisoara intr-un adevarat cuptor citadin, iar aceasta stare de urgenta l-a determinat pe Nicolae Robu sa caute solutii neconventionale pentru salvarea orasului de la parjol.


Astfel, aflat pe plajele insorite ale Sardiniei, primarul banatean a decis sa ignore un eventual ridicol de situatie si sa lanseze o incantatie de ploaie, o Paparuda, dupa ritualul mistic al stramosilor daci.

La nici 10 zile de la provocarea spiritului ploii prin rostirea cuvintelor magice “Suntem ca norii”, o furtuna de proportii s-a abatut asupra Timisoarei, care a adus apa din belsug pe strazi, pasaje rutiere, parcari, subsolurile caselor, inundand un centru comercial si un spital de copii. Aflat sub protectia zeilor ploii, Nicolae Robu a reusit sa opreasca revarsarea de apa la timp, pentru ca Pasajul Michelangelo, cea mai importanta ctitorie a primului sau mandat de primar, sa fie ocolit de inundatie.

De altfel, unii analisti ai exceselor meteorologice din ultima vreme tind sa explice transformarea Timisoarei intr-o mare urbana si printr-o alta incantatie a primarului vrajitor, lansata dupa un stagiu de relaxare la Ibiza, numita “Ca marea”

 

Leave a Reply