RAPORT DE POLITICIAN! Deputatul Cornel Samartinean isi radiografiaza activitatea de parlamentar aflat in Opozitie! “Excluderea judetului Timis din Master Planul de Transport ne demonstreaza ca toate guvernarile Ponta au facut din minciuna o politica de stat”

samartinean-impact

Deputatul Cornel Samartinean a decis sa-si informeze electoratul ca nu face parte din categoria politicienilor banateni anonimi din Parlamentul Romaniei, care ies din silencio stampa o data la patru ani, ci ca are o activitate sustinuta in cel mai important for de conducere al tarii.


Astfel, in ultimii doi ani si jumatate, dupa cum ne-a transmis printr-un comunicat de presa, a sustinut si depus in scris 52 de declaratii politice, din care 9 in perioada 1 februarie -1 iulie 2015. si a adresat 75 de interpelari si intrebari ministrilor din cabinetul condus de premierul Victor Ponta, din care 31 de intrebari in perioada 1 februarie -1 iulie 2015, referitoare la teme de interes national, legate de dezastrul economic si social, urmare a guvernarilor Victor Ponta. “Prin intrebarile adresate in scris am facut cunoscute problemele locale si am cerut solutii concrete la situatiile cu care se confrunta cetatenii din municipiul Timisoara”, spune parlamentarul, venind cu exemple concrete.

“Situatia in care se afla in prezent infrastructura judetului Timis, nedemararea procedurilor de finantare si executie a lucrarilor de finalizare a Centurii Sud a municipiului Timisoara-varianta de ocolire si a centrului intermodal, nefinantarea lucrarilor de reabilitare a Garii de Nord Timisoara, proiect vital pentru locuitorii Timisoarei, stadiul continuu de degradare a constructiei Institutului Regional de Oncologie, sunt doar citeva dintre problemele asupra carora de la inceputul mandatului meu am adresat interpelari si intrebari tuturor ministrilor de resort care s-au succedat la conducerea Ministerului Transporturilor, respectiv a Ministerul Sanatatii din cabinetele conduse de premierului Victor Ponta, documente care sunt publice pe site-ul Camerei Deputatilor”.

cornel samartinean

De asemenea, in cadrul activitatii sale parlmentare, deputatul Cornel Samartinean a mai depus 44 de proiecte legislative, din care 9 proiecte legislative in sesiunea 1 februarie -1 iulie, in calitate de co-initiator alaturi de alti colegi deputati din grupul parlamentar, dar a mai semnat 24 de motiuni simple si a unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Ponta.

“In perioada 15-20 decembrie 2014 am prezentat in comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor si apoi in plenul reunit al Parlamentului Romaniei amendamentele la bugetul de stat pe anul 2014 pentru judetul Timis pe care il reprezint, dar din pacate toate amendamentele au fost respinse, atat in comisiile de specialitate, cat si in plen, majoritatea parlamentara aflata la guvernare considerand neimportante amendamentele prezentate, desi Timisoara contribuie dupa Bucuresti, cu cei mai multi bani la bugetul de stat al Romaniei. Si in anul 2015, judetul Timis este cvasi-absent din lista de investitii finantate de guvern fiind in continuare, cu zero lei alocati proiectelor sale aflate in jurisdictia guvernului pentru obiective promise odata cu preluarea guvernarii de catre PSD. In logica viziunii Guvernului Ponta 3, judetul Timis nu se afla pe harta Romaniei. Altfel, nu se explica faptul ca judetul Timis nu se regaseste in Master Planul de Transport elaborat de Guvernul Ponta. Excluderea judetului Timis din Master Planul de Transport, precum si absenta din lista de investitii in infrastructura, ne demonstreaza, inca o data, faptul ca in mod constant din 2012 si pana astazi toate guvernarile Ponta au facut din minciuna o politica de stat”, acuza deputatul de Timis. (Mara Ion)

Leave a Reply