GOANA DUPA ROBA! Peste 4.000 de tineri incep “batalia” pentru cele 140 de locuri de auditori de justitie de la INM si 53 de posturi de judecator sau de procuror! In acest an, “detasamentul” candidatilor din Timis numara 84 de persoane

roba-magistratura

Mirajul profesiei de judecator sau procuror a atras, si in acest an, peste 4.000 de candidati la examenele de admitere la Institutul National al Magistraturii sau, pentru juristii cu minimum 10 ani de vechime, direct, catre magistratura.


Potrivit unui comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii, la examenul de admitere la INM s-au inscris nu mai putin de 3.297 de candidati, dintre care 3.267 au fost declarati eligibili, in timp ce pentru accederea direct in magistratura s-au inscris 893 de candidati, insa, dupa triere, au ramas 852.

Batalia pentru cele 140 de locuri de auditori de justitie, 28 de posturi de judecator si 25 de posturi de procuror incepe duminica, cu proba eliminatorie, testul grila de verificare a cunostintelor, care se va desfasura la sediul Universitatii “Nicolae Titulescu” din Bucuresti.

“In data de 30 august 2015 se va desfasura prima etapa a celor doua concursuri, constand in proba eliminatorie tip grila de verificare a cunostintelor juridice la materiile: drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal. La concursul de admitere la INM s-au inscris 3.297 de candidati, dintre care un numar de 3.267 de candidati indeplinesc conditiile pentru a participa la prima proba, conform tabelului final privind rezultatul verificarii conditiilor de inscriere la concurs publicat pe site-urile CSM si INM.

Hauder_st

Concursul se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 140 de locuri de auditori de justitie, din care 70 de locuri sunt alocate pentru ocuparea functiei de judecator, iar 70 de locuri pentru ocuparea functiei de procuror. La concursul de admitere in magistratura s-au inscris 893 de candidati, dintre care un numar de 852 de candidati indeplinesc conditiile pentru a participa la prima proba, conform tabelului final privind rezultatul verificarii conditiilor de inscriere la concurs publicat pe site-urile CSM si INM.

diana_bujdei22

Concursul se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 28 de posturi de judecator in cadrul judecatoriilor si a 25 de posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii”, se precizeaza in comunicatul CSM.

Spre deosebire de alti ani, cand participarea candidatilor din Timis era mai mult simbolica, de aceasta data, nu mai putin de 65 de absolventi de Drept sau inscris in cursa de admitere la INM, dar si 19 juristi cu un stagiu minim de 10 ani in profesie, care vizeaza accederea direct in magistratura.

Printre candidatii la INM se numara copii de VIP-uri, de magistrati si de avocati, dar si tineri care si-au inceput stagiatura pe langa avocati din Baroul Timis, cum este cazul Stefaniei Hauder, de la cabinetul avocatului Carin Antonescu. De partea cealalta, intalnim juristi care si-au facut deja un nume in instanta, ca Maria Ilya Aspru sau Anca Chebutiu, dar si Diana Bujdei, jurist in cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul si Transportul Rutier Timis. CSM avertizeaza candidatii ca pentru desfasurarea in bune conditii a celor doua concursuri si inlaturarea oricaror suspiciuni de frauda, au fost instituite masuri de securitate adecvate. (Gh. Ilas)

 

 

 

 

Leave a Reply