CAPTURAT IN BELFAST! Escrocul care a falsificat stampila SC Novatim SRL Timisoara si a facut zeci de importuri in numele acestei societati a fost prins in Irlanda de Nord! In activitatea sa infractionala apar si fosti ofiteri ai SRI

s560x316_Sotii_Puica

Unul dintre cei mai abili escroci din zona de vest a tarii, Valentin Puica, din Arad, care se sustragerea executarii unei pedepse privative de libertate, a fost capturat la Belfast si urmeaza sa fie extradat in tara.


Alaturi de acesta, a fost prinsa si sotia sa, Elena Puica, condamnata, de asemenea, intr-un dosar de evaziune fiscala. Tupeul infractional a lui Puica a fost resimtit si de patronul unei societati comerciale din Timisoara, care, in urma unui control de fond de la Finante, a aflat ca a facut mai multe importuri de zahar si oua din Ungaria si Polonia, fara a plati taxele legale.

“Am fost stupefiati sa aflam ca societatea noastra ar fi facut mai multe importuri din Ungaria si Polonia, ceea ce nu corespunde adevarului. In fapt, Puica Valentin si complicii sai s-au folosit de semnele de identificare a societatii noastre si a stampilei subscrisei, in vederea importarii din Ungaria a unor mari cantitati de oua de gaina si zahar, aspect pe care l-am o data cu efectuarea unui control fiscal de fond la societatea noastra, pe achizitii comunitare”, se mentioneaza in plangerea penala depusa la parchet de Candid Cordea, patronul SC “Novatim” SA Timisoara.

Cu alte cuvinte, folosindu-se de datele de identificare ale firmei timisorene si o stampila falsificata, in perioada 2010 – 2011, Valentin Puica a achizitionat din Ungaria aproape 300.000 de kilograme de zahar, in valoare de 137.776 de euro, dar si oua de gaina in valoare de 123.062 de euro, platile fiind facute cash sau prin banca. In momentul in care Fiscul l-a notificat pe patronul Novatim sa-si achite taxele aferente importuilor intracomunitare, acesta a luat decizia de a angaja un detectiv particular care sa faca o investigatia in tara vecina pentru a afla numele escrocului care a facut afaceri in numele sau. In urma acestei anchete private, Candid Cordea a aflat ca cel care s-a dat drept reprezentant al Novatim este Valentin Puica, din Arad, un individ cu zeci de fraude la activ.

De altfel, un dosar penal pe numele sau era deschis si la Politia din Kecskemet, Ungaria, dar si la Politia Arad. In aceste conditii, la dosarul fraudelor comise de Puica s-a adaugat si plangerea de la Timisoara, in care procurorii au facut cercetari pentru evaziune fiscala, inselaciune, fals intelectual, fals privind identitatea, uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Inainte de finalizarea acestor cercetari, in alt dosar, Tribunalul Arad a condamnat-o pe Elena Puica la sase ani de inchisoare cu executare iar pe sotul ei, la sapte ani de puscarie. Cercetarea lor si mai apoi condamnarea lor s-a facut in lipsa,  deoarece acest cuplu infractional a fugit din tara.

Potrivit anchetatorilor, in dosarul in care s-a pronuntat sentinta de condamnare, Valentin si Elena Puica au strans mai multe persoane fara adapost si s-au folosit de datele acestora pentru a crea firme prin intermediul carora au tranzactionat in Uniunea europeana marfuri de 22 de milioane de lei, fara a plati insa taxe. Personajul cheie in acest caz a fost Catalin Boghicevici, fost ofiter al Serviciului Roman de Informatii, sotul deputatului PNL Claudia Boghicevici… (Vlad Enciu)

 

One thought on “CAPTURAT IN BELFAST! Escrocul care a falsificat stampila SC Novatim SRL Timisoara si a facut zeci de importuri in numele acestei societati a fost prins in Irlanda de Nord! In activitatea sa infractionala apar si fosti ofiteri ai SRI

  1. Ha ha…ce mnciuna, excrocul cordea candit..a gasit un tap ispasitor…gunoi ordinar acest cordea

Leave a Reply